Wase kopje onder tegen Merksem

SINT-NIKLAAS. Gisteren speelde de Sint-Niklase waterpoloploeg WZK (Wase) tegen Merksem in tweede nationale. Met een koffer vol zelfvertrouwen trok Waase naar Merksem. De Waaslanders vlogen meteen goed in de wedstrijd. Door de eerste periode te winnen met 1-4, zetten de Waaslanders de thuisploeg het mes op de keel. 

In het tweede kwart, spelend naar de ondiepe zijde, bleef de pletwals steken. Nochtans kon Wase in dit vrij smalle en ondiepe bad de schade beperken want verder dan een 2-5 tussenstand, halfweg deze wedstrijd, kwam de thuisploeg niet. Bij Wase waren Bob D’Eer (2x) ,Carl Van Landeghem (2x) en Steffen Van Tieghem (1x) de doelpuntenmakers van dienst.

In de derde periode kregen de Wase bezoekers echter een oplawaai. Het wervelende spel uit de eerste periode was een beetje zoek. Was het de afwezigheid van motor Andrey Babak of speelde het al te kleine bad Wase parten? Feit is dat Merksem op kousenvoeten de achterstand beetje bij beetje kon wegwerken en na de derde periode het scorebord op een 4-5 stand kon zetten. De wedstrijd lag weer helemaal open en spelend naar de ondiepe zijde in het laatste kwart, stond Wase voor een aartsmoeilijke opdracht.

Wase begon sterk aan de laatste periode en kon zelfs verder uitlopen tot 4-6 via Carl VL. Maar de ondiepe zijde in het Merksemse bad bleek voor Wase een struikelblok. Keer op keer fnuikte dit de Wase aanval en Merksem profiteerde volop van het thuisvoordeel zodat het op ei zo na twee minuten van het einde kon terugkomen tot 6-6. Toen Wase bij deze stand nog een man-meer situatie kreeg was het er op of er onder. Wase miste echter deze kans en op 20 seconden voor affluiten kon Merksem zelfs de winnende treffer tegen de netten gooien, 7-6.

Wase kon de sterke start van het seizoen niet verlengen. Volgende week staat een bezoek aan Brugge op het programma. (mb)

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...

Prosperhoeve wint Wase Erfgoedprijs

BEVEREN. De Prosperhoeve uit Beveren heeft de Wase Erfgoedprijs 2020 gewonnen. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. De Prosperhoeve werd gekozen uit 23 genomineerde onroerend...