Wase sluit in schoonheid de competitie af

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase waterpoloploeg WZK (Wase) werkte afgelopen weekend haar laatste wedstrijd van het seizoen af. De ploeg speelde in het Sinbad om de vijfde en zesde plaats tegen Merksem. In de eerste periode kon de thuisploeg een aantal geslaagde aanvallen uit haar mouw schudden. Merksem wist op dat hevig speel geen antwoord en liet Wase toe om uit te lopen tot 8-0 voorsprong. 

In de tweede periode had coach Jos Andries alle mogelijkheid om ook zijn reservespelers veelvuldig aan de bak te laten komen. Vooral het aantreden van jongeren Dean De Sutter, Roy Verstraeten en Timo Brack viel in de smaak. Zij gaven alvast een mooi visitekaartje af voor het volgende seizoen. In deze periode temperde Wase ook wat het tempo zodat de wedstrijd een meer evenwichtig verloop kende. De 3-2 tussenscore in deze periode bracht halfweg de wedstrijd de stand op 11-2 voor Wase.

Ook in het derde en het vierde kwart kon Merksem niet de nodige vuist maken om de achterstand weg te werken. Wase won de wedstrijd met 17-7, wat hen de vijfde plaats oplevert in tweede afdeling. (mb)

 

 

Lees ook:

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...