WZK kopje onder tegen Brussels met 13-5

SINT-NIKLAAS. De Sint-Niklase waterpoloploeg WZK, ook gekend als kortweg 'Wase', heeft het voorbije weeken de duimen moeten leggen voor het Brusselse Posseidon. De ploeg startte vorige week nochtans veelbelovend in de eerste klasse. Met vijf eigen jeugdspelers  hebben de jongens van trainer Joeri Van Steenberghe het zeker niet slecht gedaan tegen een sterk Brussels.

Ex-Roemeens international Dan Balanov bewees in het Brusselse team nog steeds van onschatbare waarde te zijn en roffelde in de derde periode zowaar in zijn eentje de Wase defensie op een hoopje. Hij liet zijn ploeg van alle kanten scoren en smeerde op deze wijze een schier onoverbrugbare 6-0 aan de Wase broek. De eerste 2 periodes speelde Wase nochtans zeer sterk en bijzonder gemotiveerd. Door het uitstekend presterende doelman Gregory Casier konden de Waaslander de Brusselaars aanvankelijk nog bijhouden. De eerste periode eindigde met een gelijkstand: 1-1.

In de tweede periode zagen we hetzelfde spelbeeld: een secuur verdedigend Wase. Door een goed uitgekiende aanvallende strategie liepen de Waaslanders aan het einde van de tweede periode voir met 3-4. Dat was te danken aan twee doelpunten van Bob D'Eer en Frédéric Wauters.

In de derde periode begon het recital van Balanov die zich in zijn uitvoering ervan zowat alles mocht veroorloven tegenover de Sint-Niklase jonge snaken. De Rus barst van het talent maar hij kreeg ook nog eens de hulp van de Rus Dulin, scheidsrechter van dienst. Alles werd getolereerd met zelfs nog een aantal uitsluitingen voor Wase wanneer het nodige weerwerk werd geboden. De vele meegereisde Wase supporters ergerden zich dan ook mateloos aan deze droeve handelswijze.
Brussels zette in deze derde periode wel verdiend een 6-0 neer en toonde zich ook in het laatste kwart de betere van Wase met een 4-1 score. Met een eindscore van 13-5 gingen de Waaslanders kopje onder. Coach Joeri Van Steenberghe wijt het Wase falen in de derde en vierde periode aan de zware trainingen van afgelopen week maar wijst er op dat het verlies van deze wedstrijd ingecalculeerd was. De ploeg moet zich immers voldoende voorbereiden voor het veel belangrijkere duel tegen Gentse Zwemvereniging dat volgende week in het eigen Sinbad wordt gespeeld.

De reserven, met de heroptredende Jan Gelens naast Thomas De Brauwer, verloren hun wedstrijd met 25-6. (mb)

 

 

Lees ook:

Wegwijs in je energieverbruik

STEKENE. Landelijke Gilde Stekene organiseert samen met onder andere Energiehuis Interwaas, Gemeente Stekene en Wase Wind, op 20 april een informatieavond over Energie en renovatie mogelijkheden. Er...

Werkgroep Doel opnieuw opgeschort

BEVEREN. De werkgroep Toekomstvisie Doel is opnieuw opgeschort. Aanleiding is het negatief verslag van de auditeur bij de Raad van State over het extra containerdok. Actiegroep Doel 2020 reageert...

12 Extra jobs in Wase maatwerkondernemingen

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister van Sociale Economie Hilde Crevits heeft 68 projectvoorstellen goedgekeurd, goed voor 245 extra jobs in de sociale economie en een investering van 5 miljoen euro. In...