Opnieuw Tennis Foot Cup op grasvelden van Sporting Lokeren

Image
Voetbaltennis is een bijzonder plezante sport die vooral na het voetbalseizoen in de smaak valt bij voetballers uit alle afdelingen. Maar ook de jeugd krijgt nu de kans om het te spelen en voor velen zal dat ook ‘om het te leren’ zijn.
LOKEREN. De Flanders Tennis Foot Cup viert op 5 en 6 juni zijn vijfde verjaardag. Twee dagen lang komen goeie en minder goeie voetballers langs op de kunstgrasvelden van Sporting Lokeren om zich te amuseren met tennisvoetbal. Net als de voorbije jaren liepen de inschrijvingen vlot binnen. Van een succes gesproken, maar ja wie al eens tennisvoetbal speelde weet wel dat het bijzonder prettig sporten is. Wie nu nog wil deelnemen aan deze editie is eigenlijk te laat want het vooropgestelde aantal van 60 teams bij de volwassen werd enkele weken terug al gehaald. Bij de jeugd op zondag zullen 12 teams deelnemen aan de eerste editie.

De rust is stilaan teruggekeerd op Daknam na de competitie. Na het dramatische seizoen van Sporting Lokeren en de jeugdige Voskescup wachten de kunstgrasterreinen vol ongeduld op de technisch vaardige balgoochelaars van de Flanders Tennis Foot Cup.
"Na drie edities op Puyenbroeck in Wachtebeke waren we vorig jaar voor het eerst te gast in Lokeren", vertelt mede-organisator Kenny Verhoene. "Het werd een enthousiaste samenwerking. Sporting speelde de ideale gastheer en de infrastructuur van het jeugdcomplex leent zich perfect voor ons evenement. De kunstgrasvelden garanderen een hoog spelniveau en dankzij onze sponsor Jupiler kunnen we het geheel mooi aankleden. De setting straalt gezelligheid uit en dat is één van onze troeven. Het voetbalseizoen zit er op en bij ons kan je rustig napraten over de afgelopen competitie. Voetballers onder elkaar."

Image
Gilles Bilde is een vaste gast om met zijn Brusselse vrienden ‘Tennis Foot’ te komen spelen. Gilles stimuleert de jongeren.
In de maanden mei en juni kan je elk weekend wel ergens terecht op een mini- of zaalvoetbaltornooi, tennisvoetbal lijkt eerder een buitenbeentje. "Klopt", zegt Verhoene die zelf regelmatig tennisvoetbal of voetvolley speelde tijdens zijn carrière als profvoetballer bij onder andere AA Gent en St-Truiden. "Ik denk dat iedereen het spelletje kent: drie tegen drie, een bal en een net en je kan beginnen. Vermoeiend is het niet echt, ontspannend en bovendien vermijd je contacten, dus blessures komen bijna niet voor."

Daarom duiken vaak bekende namen op bij de ploegen. Gilles De Bilde tekent al een paar jaar present met zijn Brusselse vrienden, Gunter Schepens is peter van de Flanders Tennis Foot Cup, Kevin Roelandts maakte ook al veel indruk en verder kwamen ook Tony Sergeant, Tim Matthijs, Galli Barka, Stijn Vreven, Killian Overmeire en tal van andere profvoetballers regelmatig langs. En dat is het leuke aan dit tornooi: spelers uit provinciale kunnen zich eens meten met de toppers.

De voorbije jaren namen 48 ploegen deel aan de Flanders Tennis Foot Cup, vorige zomer werd dat aantal opgetrokken naar 60. "En dat lijkt wel het maximum", zucht Verhoene. "Momenteel spelen we al op 10 veldjes. En de jeugdploegen kunnen op zondag terecht voor een eigen tornooi. Vorig jaar was het niveauverschil tussen de jeugd en de volwassenen iets te groot, daarom hebben we nu een eigen tornooi gecreëerd voor de 12-jarigen en jonger. Met 12 ploegen is de eerste basis gelegd om ook dat verder uit te werken tot een succesformule. Bovendien willen we elk team maximaal laten genieten van deze dag. Dat wil zeggen: veel matchen spelen en lang aanwezig zijn in de ambiance van het evenement. Het heeft geen zin om twee wedstrijdjes te spelen en al vroeg met een Camoso-pakket af te druipen. We proberen ook telkens wat vernieuwing in het programma te steken."

Zo is er dit jaar een nieuw spel in samenwerking met Het Nieuwsblad. Het wordt voetcurling maar wie het niet kent moet op zaterdag 5 (volwassenen) van 9u30 tot 18 uu en zondag 6 juni (jeugd)van 10 tot 18 uur naar de Flanders Foot Cup komen kijken. (Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

LOKEREN. De Flanders Tennis-Foot Cup, een tennisvoetbaltornooi dat enkele ex-voetballers op het einde van het voetbalseizoen organiseren. De voorbije jaren waren de 60 beschikbare plaatsen al voor...

LOKEREN. Het voorbije weekend werd de vierde editie van de Flanders Tennis Foot Cup georganiseerd. En volgens de organisatoren was het de beste editie tot nu toe: het weer zat mee en het niveau van...

Maar liefst 60 ploegen treden zaterdag aan in de vierde Flanders Tennis-Foot Cup.LOKEREN. Zaterdag 6 juni wordt op de kunstgrasvelden op het jeugdcomplex van Sporting Lokeren de vierder Flanders...