Flanders Tennis-Foot Cup blijft populair

LOKEREN. De Flanders Tennis-Foot Cup, een tennisvoetbaltornooi dat enkele ex-voetballers op het einde van het voetbalseizoen organiseren. De voorbije jaren waren de 60 beschikbare plaatsen al voor de start van het tornooi volzet maar nooit ging het zo snel als dit jaar. Dat liet organisator Kenny Verhoene weten. Om toch aan de vraag te kunnen voldoen, werd het aantal plaatst opgekrikt naar 66 maar ook die plaatsen waren snel weg. 

"Voor het eerst in de geschiedenis hebben we de inschrijvingen anderhalve maand vóór de Cup moeten afsluiten.", zegt organistor Kenny Verhoene, ex-speler van AA Gent, St-Truiden en Harelbeke. "We hebben nog enkele teams op het reservebankje zitten, maar het aantal ploegen nog opdrijven zagen we niet zitten. We willen de teams genoeg wedstrijden aanbieden, met een goeie arbeid-rust verhouding in het achterhoofd, en het mag ook geen massa-evenement worden waarin een kat haar jongeren niet meer vindt."

Dat beaamt ook mede-organisator Kristof Mannaert, ex-speler van KSK Beveren en RS Waasland: "Gezelligheid is en blijft ons streefdoel nummer één. Het competitie-element is even niet belangrijk, al keert dat snel terug wanneer ploegen doorstoten naar de kwartfinales. Maar de meeste deelnemers willen zich gewoon komen amuseren, een balletje trappen, een babbeltje slaan en een pintje drinken." Het deelnemersveld telt zowel nieuwe ploegen als ploegen die elkaar meespelen én vrouwen. Voor de vrouwelijke touch zorgt onder andere international Aline Zehler van landskampioen Standard.

Het jeugdtornooi, dit jaar aan de tweede editie toe, telt 16 beschikbare plaatsen. Hier ondervonden de organisatoren wel enige problemen. "We hebben de voorbije maanden ervaren dat het niet makkelijk is om de jeugdspelers zelf te bereiken. De meeste clubs willen tijdens deze zomerbreak liever niets over voetbal horen, terwijl het voor jongens en meisjes zelf een superleuke dag is.", klinkt het.

Er is op de Flanders Tennis-Foot Cup ook randanimatie voorzien. Dankzij de medewerking van Sport/Voetbalmagazine kunnen bezoekers abonnementen winnen en de winnaar van de 'Zoef van Zamante' rijdt een weekend rond met een Mazda.

De Flanders Tennis-Foot Cup wordt op zaterdag 11 en zondag 12 juni gespeeld op het terrein van Sporting Lokeren in Daknam. De toegang is gratis. (mb)

info: flanderstfcup.be

 

 

Lees ook:

Voetbaltennis is een bijzonder plezante sport die vooral na het voetbalseizoen in de smaak valt bij voetballers uit alle afdelingen. Maar ook de jeugd krijgt nu de kans om het te spelen en voor...

LOKEREN. Het voorbije weekend werd de vierde editie van de Flanders Tennis Foot Cup georganiseerd. En volgens de organisatoren was het de beste editie tot nu toe: het weer zat mee en het niveau van...

Maar liefst 60 ploegen treden zaterdag aan in de vierde Flanders Tennis-Foot Cup.LOKEREN. Zaterdag 6 juni wordt op de kunstgrasvelden op het jeugdcomplex van Sporting Lokeren de vierder Flanders...