"Vierde editie Flanders Tennis Foot Cup beste tot nu toe"

LOKEREN. Het voorbije weekend werd de vierde editie van de Flanders Tennis Foot Cup georganiseerd. En volgens de organisatoren was het de beste editie tot nu toe: het weer zat mee en het niveau van het spel was voldoende hoog. Ook de verhuis van Wachtebeke naar Lokeren werd zowel door organisatie als publiek toegejuicht. De enige donkere wolken kwamen van enkele ploegen die afhaakten. Het tornooi werd gewonnen door 'Van Wambeke heeft geen ploeg'.

De Flanders Tennis Foot Cup kreeg meer volk dan voorgaande jaren over de vloer. Onder hen politica Fientje Moerman, Miss Sports kandidate Michèle Roels, Temse-trainer Chris Andries en Stany Rogiers, de kine van de Rode Duivels. Publiekstrekkers waren balgoochelaar Gilles De Bilde en zijn Brusselse vrienden die uitgeschakeld werden in de 16de finales, Gunther Scheppers en zijn Skippers die net niet in de halve finales geraakten, andere ex-Buffalo's Stijn Vreven en Galli Barka.
Het eerste vrouwenduo ooit in de korte geschiedenis van de cup, 'The First Ladies' uit Laarne, geraakte niet door de kwalificaties. De damesploeg schreef wel al in voor de vijfde editie volgende jaar.

In de halve finale won 'Van Wambeke heeft geen ploeg' van FC Gillse (Wouter en Stijn Van Geyt). In de andere halve finale haalde Footballfreak.com van de Bonkers (Tom Van Hyfte, Thomas De Meyer en Dries Bernaert). 'Van Wambeke heeft geen ploeg' won trouwens ook de finale.
Op de Desso-kunstgrasvelden van het jeugdcomplex van Sporting Lokeren haalden Bruno Maes, Kristof Maes en Sammy Vandenbossche van Temse het van 'Footballfreak.com' met 2-1. Setstanden waren 15-7, 9-15 en 15-8. Bij de verliezende finalist speelden Hervé Van Overtvelt, David Damman en Peter Van Wambeke.
 
Niemand keerde met lege handen naar huis. Hoofsponsor had voor iedere deelnemende ploeg een mooi pakket met kledij voorzien en gedurende de dag werden tal van prijzen verloot dankzij onder andere footballfreak.com en shoecenter Marobel uit Lokeren. (mb)

 

Lees ook:

Voetbaltennis is een bijzonder plezante sport die vooral na het voetbalseizoen in de smaak valt bij voetballers uit alle afdelingen. Maar ook de jeugd krijgt nu de kans om het te spelen en voor...

LOKEREN. De Flanders Tennis-Foot Cup, een tennisvoetbaltornooi dat enkele ex-voetballers op het einde van het voetbalseizoen organiseren. De voorbije jaren waren de 60 beschikbare plaatsen al voor...

Maar liefst 60 ploegen treden zaterdag aan in de vierde Flanders Tennis-Foot Cup.LOKEREN. Zaterdag 6 juni wordt op de kunstgrasvelden op het jeugdcomplex van Sporting Lokeren de vierder Flanders...