In punt gezet: Dit is Warande Shopping

Image
Het uitzicht is rustbrengend en bovendien is er nergens storende reclame te zien.
BEVEREN. We hebben de voornaamste gegevens over de Warande met alles er op en er aan, in punt gezet.

• De eigenaar van de Warande Shopping is ING RE Warande BV, Schenkkade 652595 AS Den Haag Nederland

• Er is een goede samenwerking tussen de bestaande winkeliersvereniging 'Aangenaam Winkelen vzw' en SCMS, de beheerder van Warande Shopping. Beiden hebben de ambitie om het winkelgebeuren in Beveren nog leuker te maken.

• Heijmans Vastgoed N.V. uit Schelle is de ontwikkelaar en BURO II bvba uit Roeselare de architect.
  
• Voor het projectbeheer zorgt  Shopping Center Management Services N.V.(SCMS) uit Berchem.

• De eerste steenlegging vond plaats op 3 mei 2007.

Image
De ruimte waar de roltrappen naar parking en Spar staan.

Image
Via een roltrap komt men in de ondergrondse parking én aan supermarkt Spar

• Terreinoppervlakte: 15.248,37 m² en de totale bebouwde oppervlakte is 13.500 m² waarvan 12.000 m² onderkelderd. Er werd 8.610,13 m² grond ingenomen.

• Bruto bebouwde oppervlakte voor huisvesting is 25.238,81 m², waarvan 3.934,20 m²  van de 43 appartementen.

• Voor kelders, ondergronds parking voor 270 parkeerplaatsen, bergingen, gemeenschappelijke delen was  9.584,05 m² nodig.

Image
De ruime parking waar plaats is voor 269 wagens.

• Het totaal van de  commerciële ruimtes bedraagt  11.720,56 m² waarvan 8.532 m² winkels + 2.755m² ondergrondse supermarkt + 434 m² services). Beheerder van de parkeergarage: is VINCI Park uit Oostende.

• Er zijn 48 winkelunits waarvan sommige zijn samengevoegd tot één geheel zodat er nu 32 splinternieuwe winkels in hartje Beveren zijn en die staan garant voor urenlang winkelplezier in “Het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen.” Ze geven werkgelegenheid voor ongeveer 200 personen. Niet vergeten dat er ook eet- en drankgelegenheden bij zijn.

Image
De inrit van de parking vanuit de Kasteeldreef.
• Parkeergelegenheid voor  275 wagens waarvan 172 voor het publiek; Het wordt er betalend parkeren al kan supermarkt Spar, die ondergronds is gelegen, eventueel wel iets regelen voor de klanten. In het centrum van Beveren zijn er nochtans aan de Gravendreef 300 gratis parkeerplaatsen en dat is ook vlakbij, onder de kerktoren eigenlijk.

• Burgemeester Marc Van de Vijver zei: "Na jarenlang zweten en zwoegen is het zo ver. De Warande is de straat met de 3 W’s: winkelen, Wandelen en Wonen en dat dus onder de noemer ‘Bruisend Beveren’. Zo wordt de gemeente nog mooier en aangenamer."

Image
Het uitzicht is rustbrengend en bovendien is er nergens storende reclame te zien.

• Dat de Warande zich midden in het centrum bevindt is een zeer bewuste keuze. Ze vormt een directe aanvulling op het bestaande winkelaanbod. Zo zal Warande extra klanten naar het centrum halen en voor een perfecte aanvulling op het bestaande aanbod zorgen.

• Gemeentesecretaris Jan Noppe heeft het verloop van het project van bij de start, vanaf het eerste uur, 12 jaar geleden, van nabij meegemaakt.

Image
Vrijdag werd werk gemaakt van de ballonwedstrijd.

• De inwoners van de Grote Markt, de Vrasenestraat, Kasteeldreef en de De Brownestraat werden bedankt voor het dragen van de last maar vooral ook voor het geduld en het begrip dat ze hebben gehad. "Een ei bakken zonder er één te breken kan nu eenmaal niet", aldus burgemeester Van de Vijver.

• De Warande is een nieuw commercieel circuit als een winkelwandellus die start aan de Grote Markt en via de nieuwe winkelstraat  met rustpunten, er ook de Vrasenestraat aat bij betrekken en die zo opgeherwaardeert.

Image
De tekst van de inhuldiging plaat.

• Zowel aan de ingang van de Kasteeldreef, Grote Markt als in de Vrasenestraat werden een paar woningen gesloopt. De nieuwe gebouwen zodanig ingepast dat er rekening werd gehouden met de bestaande woningen door de van de kroonlijsten op dezelfde hoogte houden.

Image
Zo zag er de Kasteeldreef uit voor dat de sloop van de woningen plaatsvond.

Image
De Kasteeldreef nu met de toegang tot de Warande

• De Warandestraat én het middenplein weerden aangelegd in dezelfde  materialen als de voetpaden van de omringende eveneens nieuw aangelegde straten. Dat is in een lichtgrijze natuursteen.

• Architect BURO II zorgde voor verschillende rustpunten zo is er aan het centrale plein een bijzonder zitelement.

Image
De aanleg van de groen zone als tuin moet nog gebeuren.

• De combinatie van de witte gevelsteen en de grote glaspartijen van de commerciële ruimtes, zorgen er voor dat dit project een grote helderheid en de nodige rust uitstraalt. Het gevelstramien legt de nadruk, op gelijkvormigheid.

• Voor wat de publiciteit betreft aan de winkels werden afspraken gemaakt zodat die mee de rust en de uitstraling van het gebouw bepaalt.

Image
De Warande in opbouw eind januari 2008.

• Om de ingang van de ondergrondse parking aan het oog te onttrekken, worden pergola’s voorzien met klimplanten.

• Naast de typische etalageverlichting zorgen verlichtingsarmaturen op de gevels, voor de verlichting van het hele traject. Hét opvallend lichtpunt van het centrale plein wordt het polyvalent bankelement dat ’s nachts als lichtbaken zal fungeren. Daarnaast zorgt het element er ook voor dat passanten het plein niet zullen dwarsen en zo vergeten de winkeletalages te bewonderen. Knap bekeken!

Image
De werf van aan de markt gezien met op achtergrond de huizen van de De Brownestraat. Januari 2008

• De 43 appartementen werden in een mum van tijd verkocht. Op dit ogenblik worden de laatste appartementen afgewerkt en verwacht wordt dat ze vanaf midden maart tot eind april zullen worden opgeleverd.(Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Shoppingcenter Warande opende met een volkskermisBEVEREN. De opening van Warande Shopping is een onvergetelijk gebeuren geworden, ook al probeerden actievoerders van Doel daar een stok voor te...

De actievoerders van Doel 2020 met hun affiches en slogans.BEVEREN. De gemeente Beveren is niet te spreken over het optreden van de afgevaardigden van Doel 2020 tijdens de officiële opening van...

Paul Claes, woordvoerder van Aangenaam Winkelen BeverenBEVEREN. De Warande is open. Beveren kreeg er op slag zomaar 32 winkels bij. Hoe bekijkt 'Aangenaam Winkelen Beveren', de vereniging...

Het logo van Warande ShoppingBEVEREN. Donderdag 19 februari is het  eindpunt bereikt van de werken aan de Warande Shopping waar dan plots 32 nieuwe winkels in het handelsapparaat van Beveren...

BEVEREN. De werken aan de ondergrondse supermarkt en parking vorderen goed. De appartementen waar de nieuwe winkelwandelstraat uitkomt in de Vrasenestraat, in de Kasteeldreef en aan de Grote Markt...

BEVEREN. In het centrum van Beveren wordt momenteel met man en macht gewerkt aan de bouw van de nieuwe winkel-wandelstraat Warande. Deze straat ligt tussen de Grote Markt en de Vrasenestraat en zal...