Oscar Thursday bij Siniscoop

SINT-NIKLAAS.  Afgelopen zondag werden voor de 91ste keer de Academy Awards ofwel de Oscars uitgereikt. Het beroemde gouden beeldje is de meest prestigieuze filmprijs ter wereld. Donderdag 28 februari organiseert Siniscoop ‘Oscar Thursday’ waarbij onder andere de films ‘Bohemian Rhapsody’, ‘Green Book’ en ‘If Beale Street Could Talk’ maar ook ‘ A Star is Born’ en ‘Roma’  te zien zullen zijn. 

De film ‘Green Book’ won de Oscar voor Beste Film, waarvoor ook ‘Roma’, ‘Bohemian Rhapsody’ en ‘The Favourite’ genomineerd waren. ‘Bohemian Rhapsody’ sleepte vier beeldjes in de wacht onder andere voor het acteerwerk van Rami Malek en ‘Roma’ haalde drie beeldjes binnen waaronder de Oscar voor Beste Niet-Engelstalige Film. Ook vielen ‘If Beale Street Could Talk’, ‘The Favourite’, ‘Free Solo’ en ‘A Star is Born’ in de prijzen.

Het volledige programma is terug te vinden op siniscoop.be. (mb)

 

Lees ook:

Betaal filmticket met Oh-punten

SINT-NIKLAAS. Sinds vorig jaar de Oh-kaart werd gelanceerd, hebben bijna 34.000 mensen zo’n kaartje in huis. Met de kaart wil de stad, het centrummanagement en Joyn mensen stimuleren om te kopen bij...