Medailleregen voor Sportiva/Regioclub St-Gillis-Waas op de Oost-Vlaamse Kampioenschappen Toestelturnen Meisjes

SINT-GILLIS-WAAS. In het paasweekend vonden in Houthalen de Oost-Vlaamse kampioenschappen A-niveau, dat is het hoogste niveau, plaats. Regioclub St-Gillis-Waas was er met vijf deelnemers aanwezig en zij wisten allemaal medailles in de wacht te slepen.

Fleur Koppen (Singym/Regioclub SGW) werd na een spannende wedstrijd verdiend eerste bij de categorie A11. Amélie De Smet (Sportiva/Regioclub SGW) moest jammer genoeg een val meenemen aan brug maar werd wel derde van Oost-Vlaanderen.

© Sportiva

In de namiddag was het de beurt aan de meisjes A10. Maëlle Monteyne (Gym Waasland/Regioclub SGW) en teamgenootje Laura Geurtsen (Singym/Regioclub SGW) kregen beiden een gouden medaille mee naar huis. Camille d’Hooghe (Singym/Regioclub SGW)  had hier en daar wat pech en behaalde zilver.

© Sportiva

Afgelopen weekend was het dan de beurt aan de meisjes uit het B-niveau om te strijden voor de Oost-Vlaamse titel in Genk. Liv Van Goethem, die zaterdagochtend nog haar Heilig Vormsel deed, turnde in de namiddag de pannen van het dak en werd knap tweede in de categorie B12.

© Sportiva

Lotte Van Holsbeeck en Lisa Van Schependom turnden verzorgde oefeningen en behaalden beiden een bronzen medaille bij de B10. We moesten nog tot zondagavond 18 uur zenuwachtig afwachten of Nienke Van Den Nieuwenhuysen bij de B11 een titel in de wacht zou slepen. Ze wist het hoofd koel te houden en ondanks kleine foutjes turnde ze zichzelf met ruime voorsprong naar de eerste plaats. Wat een mooie afsluiter van deze drukke wedstrijdweekends.

© Sportiva

Fleur, Amélie, Maëlle, Laura, Camille, Liv en Nienke plaatsten zich eveneens allemaal voor de Vlaamse Kampioenschappen in Hofstade op 27 en 28 april. (mb, foto’s: © Sportiva)