Woonproject en werkwinkel op eenzelfde locatie

Image
GMvH-voorzitter Louis Engels en schepen/voorzitter van de werkwinkel, Dirk Van Esbroeck, openen met een 'knip' de residentie 'Albert Panis'.
BEVEREN. Ruim twee jaar na de eerste steenlegging is het sociale woonproject Albert Panis gisteravond geopend. Het sociale wooncomplex langs de N70 telt 11 appartementen en drie appartementen waarin de werkwinkel gevestigd is. Alle appartementen zijn gebouwd volgens het principe ‘levenslang wonen en meegroeiwonen’ en is de eerste in z’n soort in de regio.

 

De appartementen opbouwen en inrichten volgens het principe 'levenslang wonen en meegroeiwonen' is voor Louis Engels, voorzitter van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting (GMvH), belangrijk. "De GMvH probeert steeds meer om enerzijds ouderen in hun vertrouwde omgeving te laten wonen en anderzijds jonge gezinnen en woning met tuin aan te bieden. Vandaar het principe 'levenslang wonen', waarbij de appartementen uitgerust zijn met stopcontacten op hoogte, drempelarme overgangen, inloopdouches en open keukens. Die zorgen ook voor voldoende licht om valpartijen te voorkomen", aldus Engels. Het concept 'meegroeiwonen' betekent dat ouderen uit grote huizen in dit type appartement kunnen wonen, zodat jonge gezinnen op de wachtlijst de grotere huizen kunnen huren.

 

In september 2006 kon de GMvH de woning aan de Albert Panisstraat 20 aankopen, vlak naast het nieuwe woonproject. Op deze plaats komen tegen oktober 2009 4 extra appartementen.

 

Image
de ingang van de werkwinkel aan de Bijlstraat 5 in Beveren

 

Het woonproject huisvest sinds kort ook de werkwinkel, die de krappe kantoorruimte in de Stationsstraat heeft ingeruild voor aangenaam ingerichte kantoorruimten, verspreid over drie appartementen op het gelijkvloers in het gebouw. Het gebouw is volgens schepen en voorzitter van de werkwinkel Dirk Van Esbroeck ideaal: het openbaar vervoer stopt vlakbij en het is toch nog in het centrum van de gemeente. Door de extra ruimte is de werkwinkel modern ingericht met een ruime onthaalruimte, onthaalbalie en aparte gepreksruimten. De dienstverlening blijft hetzelfde: informeren over werk, opleiding en solliciteren en PWA-zenuwcentrum. Vanaf volgend jaar komt daar de klusjesdienst bij.

 

Wie de werkwinkel wil bezoeken kan terecht in de Bijlstraat 5 in Beveren. De werkwinkel is bereikbaar via telefoon op 03/750 97 00 en via mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De werkwinkel is elke voormiddag open van 8u30 tot 12u30 en in de namiddag volgens afspraak. Het OCMW houdt er op dinsdagvoormiddag van 8u30 tot 12u30 z’n zitdag. (mb)

 

 

 

Lees ook:

De 14 woongelegenheden zijn bijna klaar. Links worden er nog 4 aanbesteed.BEVEREN. In de Albert Panisstraat loopt het woonproject van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting stilaan naar het...

BEVEREN/KRUIBEKE. De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting van Beveren heeft sedert de oprichting in 1922, reeds 3.122 woongelegenheden gebouwd. Momenteel beschikt de maatschappij over 1875...

BEVEREN. Op zaterdag 20 mei 2006 zal de voorzitter van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting Beveren, Louis Engels, de eerste steen leggen van 'Residentie Albert Panis'.  Dit is...

BEVEREN. De gewestelijke Huistvestingsmaatschappij start binnenkort met de bouw van 14 appartementen en ondergrondse garages aan de Albert Panisstraat 12-18. Het geheel krijgt de naam 'Albert...