Eerste steenlegging Residentie Albert Panis

BEVEREN. Op zaterdag 20 mei 2006 zal de voorzitter van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting Beveren, Louis Engels, de eerste steen leggen van 'Residentie Albert Panis'.  Dit is een project van 14 appartementen in de Albert Panisstraat in Beveren ter hoogte van de vroegere fitness.


Het project 'Albert Panis' grenst langs twee zijden aan de openbare weg. Langs de zuidkant van het terrein ligt het aan één van de belangrijkste invalwegen, de gewestweg N70, terwijl zich langs de noordkant van het project de Bijlstraat bevindt.


De residentie zal 3 bovengrondse bouwlagen en een dakverdieping tellen. In het nieuwe wooncomplex zal plaats zijn voor 14 nieuwe woongelegenheden. 7 appartementen zullen voorzien zijn van 2 slaapkamers en 7 appartementen met 3 slaapkamers. 7 appartementen op het gelijkvloers en de eerste verdieping zullen ingericht worden voor andersvaliden. De tweede - en de dakverdieping zal bestaan uit duplexwoningen.


Elke woning krijgt z'n eigen voordeur en een ondergrondse staanplaats voor de wagen. De ondergrondse staanplaatsen zullen bereikbaar zijn via een gemeenschappelijke in- en uitrit in helling tot aan de Bijlstraat. Langsheen de kant van de Bijlstraat wordt een fietsenberging en een afvalberging voorzien. De ontsluiting van alle 14 wooneenheden zal gebeuren via de Bijlstraat doorheen een met aan maximum groen aangelegde zone. In deze groene zone komt een beeld van een reegeit van kunstenaar Koen Rossaert.

 

de naam 'Residentie Albert Panis'

 

Albert Panis is 1 van de vijf Beverenaars die hun naam voor eeuwig hebben verbonden aan de geschiedenis van de gemeente Beveren. Albert Panis, Leon Labyt, Luitenant Van Eepoel, Gerard van Gerven en Rudolf Esser. Vijf mannen die alle lid waren van hetzelfde spionagenetwerk tijdens de tweede wereldoorlog en samen stierven aan de executiepaal te Brussel op 18 februari 1944.  Albert Panis werd geboren op 22 juni 1918 in Beveren en was gehuwd met Juliana Mendonck. Hij was vader van twee kindjes, elektricien van beroep en woonde met zijn gezin op de Grote Baan in het nummer 144, thans Albert Panisstraat.


Zijn ouders hadden een gekende meubelzaak op de Grote Markt te Beveren. Albert Panis was 26 jaar oud toen hij stierf. Bij de Eerstesteenlegging op 20 mei zal zijn broer Urbain Panis aanwezig zijn.

 

Lees ook:

GMvH-voorzitter Louis Engels en schepen/voorzitter van de werkwinkel, Dirk Van Esbroeck, openen met een 'knip' de residentie 'Albert Panis'.BEVEREN. Ruim twee jaar na de eerste steenlegging is het...

De 14 woongelegenheden zijn bijna klaar. Links worden er nog 4 aanbesteed.BEVEREN. In de Albert Panisstraat loopt het woonproject van de Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting stilaan naar het...

BEVEREN/KRUIBEKE. De Gewestelijke Maatschappij voor Huisvesting van Beveren heeft sedert de oprichting in 1922, reeds 3.122 woongelegenheden gebouwd. Momenteel beschikt de maatschappij over 1875...

BEVEREN. De gewestelijke Huistvestingsmaatschappij start binnenkort met de bouw van 14 appartementen en ondergrondse garages aan de Albert Panisstraat 12-18. Het geheel krijgt de naam 'Albert...