Level 42 headliner op Beverse Feesten

Image
Level 42, de headliner op zaterdag 23 augustus op de Beverse Feesten
BEVEREN. Beveren kan zich opmaken voor een muzikaal sterke editie van de Beverse Feesten. Eind augustus wordt het centrum van Beveren omgetoverd tot een een groot festivalterrein met drie podia op het Gravenplein, de Grote Markt en het kerkpodium. De affiche telt enkele klinkende namen als Nailpin, Yevgueni, De Nieuwe Snaar, Clement Peerens Explosition, Vive la Fête en… Level 42! De ticketverkoop start op zaterdag 19 juli.

 

Dat organisator Patrick Van Duyse een topgroep als Level 42 wist te strikken, is een mooie prestatie. De groep treedt dit jaar slechts twee keer op in ons land. De eerste keer was op 28 juni op 'Genk on Stage' en nu dus op 23 augustus op de Beverse Feesten. De affiche telt nog een aantal toppers voor het Gravenplein, dus dat belooft.

 

toppers op Gravenplein

 

Het muzikaal zwaartepunt is verschoven van de Grote Markt naar het Gravenplein, waar vooral de festivalliefhebber aan z’n trekken komt. Drie dagen topartiesten op het podium moet het succes van de voorbije 2 jaar bevestigen. En hoe! Op vrijdag 22 augustus trapt het festival af met een van de populairste zangers van dit ogenblik, Stan Van Samang. Ook 2 Fabiola, het populaire DJ-duo Laston & Geo, DJ’s als DJ Phil (Pallas) en het Coda DJ-team.

 

De echte festivalititis slaat op zaterdag 23 augustus toe in Beveren met zowat de grootste namen ooit die op een affiche van de Beverse Feesten hebben gestaan: Suburb Songs, The Hong Kong Dong, Nailpin, Daan, Yevgueni, Level 42, Vive La Fête en Beat Procedure.
Level 42 is de absolute headliner. De popgroep van Mark King scoorde in de jaren 1980 hits met songs als 'Girls say', 'Running in the family' en 'Lessons in Love'. De festivalnacht wordt afgesloten met nieuwkomer Beat Procedure, een DJ-drum-project van Nina De Man en Michael Schack. Nina De Man is afkomstig van Linkeroever en wou absoluut de primeur van haar nieuwste project aan de Beverse Feesten geven. Michael Schack op zijn beurt is de vaste drummer bij Ozark Henry. Tickets voor deze festivaldag kosten 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa.

 

Op zondag 24 augustus bevolken vijf Nederlandstalige bands het podium. Sons Uniques warmt met reggqemuziek de tent op voor De Nieuwe Snaar. Daarna treden Kris De Bruyne, de Fixkes op, voor headliner Clement Peerens Explosition, het knotsgekke stevige rockproject van Hugo Matthijssens. Tickets voor deze dag kosten 10 euro in voorverkoop en 14 euro aan de kassa.

 

verscheidenheid troef in tent Grote Markt

 

De meeste optredens in de tent op de Grote Markt zijn gratis. Enkel voor het dubbelconcert van Belle Perez en The Sublimo’s moet de bezoeker 10 euro inkom (of 8 euro in vvk) betalen. Af en toe duiken er wat nieuwigheden op op de Beverse Feesten. Dit jaar is het al prijs op de openingsavond met het Boombal met folkgroepen Embrun en Sakura. Ook nieuw is de kleinkunstavond op dinsdag met de winnares Nekka talentenwedstrijd, Hannelore Bedert, en Miek en Roel. Fiêsta Tropical Event moet optredens van Sindicato Sonico (latin/salsa), de Kilimanjaro Band (soukous) en de Samba Show Brazil Tropical een zuiders dansfeest worden op zaterdag. Op zondagmiddag 24 augustus viert pianist Patrick Verstiggel zijn dertigjarige carrière met een shownamiddag.

 

De Beverse Feesten koestert gelukkig ook zijn klassiekers: de Vlaamse artiestenavond op de eerste zaterdag (met Bart Herman en het ‘Parfum Tzigane’-concert van Erik van Neygen en Sanne), de Travestieshow (met Mike Dreamer), de maandagse seniorennamiddag (met Eddy Smets en Letty Lanka en Jacques Raymond en Ingriani), de Dastoff Live on Stage (met The Verve Fiction, Cold Vision, Miss Take en AnaklimA).

 

Op de dag van de avondfeestmarkt is er in de tent een fuif met naast een aantal regionaal bekende DJ’s als DJ Marky Mark (resident Memory’s), DJ MGM (Bell’s) ook Discbar Soulfinger van Beverse Feesten-medewerker Hans Lingier en studio Brussel producer Dirk Stoops.

 

Op de slotdag sieren Nicole en Hugo het podium. De laatste avond van de Beverse Feesten sluit af met een rockavond met het Beverse Everglow, Paranoiacs en The Kids.


meer aandacht voor kleinere podia

 

Naast de tent op de Grote Markt en de festivalweide hebben ook kleinere podia heel wat leuks te bieden. Op vrijdag 29 augustus concerteren de Beverse bands Blue Fox en Karlos Admiralos en rootsband 'El Crème Glace Quès' op het kioskpodium aan de Glazenleeuw.

 

De garagefeesten bij Garage Houttequiet brengen op vrijdag 29 augustus Sound Sensation en op zaterdag 30 augustus Mike Dreamer naar Beveren.

 

De Beverse chiro organiseert op zaterdag 30 augustus ‘Beveren zingt’ op het podium op de Boerenmarkt. Daarbij is de komst van Coupe Niçoise en Dezjoskonniekomme alvast verzekerd.

 

Het derde podium van de Beverse Feesten zelf, het Kerkpodium, brengt van vrijdag 29 t/m zondag 31 augustus een vernieuwd programma met telkens drie groepen per dag. Niet alleen Wase bands krijgen er een plaats op het podium. Er zijn toch een bijzondere bands die naar Beveren afzakken:  Dr. Fred en The Medicine Men feat. Xandee, Candy Red Bluesband, het Gene Taylor trio (USA), The Aardvarks, The Motel Men, Campina Reggae en de Beverse coverband Just in Time.


ticketverkoop

 

ImageOp zaterdag 19 juli start de ticketverkoop op beversefeesten.be. Op vrijdag 25 juli start de voorverkoop bij Dastoff (Vrasenestraat Beveren), De Pomp (Glazenleeuw Beveren), E-Port (Dijkstraat Melsele), de Oude Kroon (Markt Zwijndrecht) en E-Port (Parklaan Sint-Niklaas).

 

De meeste optredens van de Beverse Feesten zijn gratis. De festivalweide op het Gravenplein is niet gratis. Wie de drie dagen op het Gravenplein volledig wil bijwonen betaalt 27 euro in voorverkoop.
Tickets voor het concert van Stan Van Samang en de fuif met 2Fabiola kosten 5 euro in vvk en 7 euro aan de kassa. Wie enkel naar de fuif wil komen (vanaf 22,15u en het optreden van 2Fabiola) betaalt 2 euro in vvk en 3.5 euro aan de kassa.

Voor het topfestival op zaterdag kosten tickets 12 euro in voorverkoop en 15 euro aan de kassa. Tickets voor het Nederlandstalig festival kosten 10 euro in vvk en 14 euro aan de kassa. (mb)

 

 

Lees ook:

BEVEREN. Elk jaar verlenen de handelaars uit, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen, hun medewerking aan de ‘Beverse feesten’. Zij werken mee aan de sfeerschepping en promotie, en...

BEVEREN. Voor de festivaldag op de Beverse Feesten hebben de artiesten An Pierlé en White Velvet afgezegd. Ze worden vervangen door Milow (bekend van de hit You don't know) en The Van...

BEVEREN. De gemeente heeft met Raf Van Roeyen een nieuwe schepen van feestelijkheden. Een rasechte Beverenaar die bovendien als zoon van de eresecretaris Roger Van Roeyen precies weet welke sfeer de...

BEVEREN. Het is toch reeds voor de 19de keer dat Patrick Van Duyse de Beverse Feesten mag organiseren voor het gemeentebestuur. Ze lopen van 18 tot 28 augustus. Zowel organisatorisch als...

BEVEREN. De Beverse Feesten worden opnieuw georganiseerd gedurende tien dagen en volgens de gekende formule: een aanloop van een week waarbij de activiteiten en optredens zich voornamelijk afspelen...

BEVEREN. Vrijdag gaan de Beverse Feesten van start en zullen duren tot en met zondag 28 augustus. Meer dan 60 groepen en artiesten treden daarbij op in het centrum van de gemeente, waar 3...