Nieuwe schepen Raf Van Roeyen heeft visie op Beverse Feesten

BEVEREN. De gemeente heeft met Raf Van Roeyen een nieuwe schepen van feestelijkheden. Een rasechte Beverenaar die bovendien als zoon van de eresecretaris Roger Van Roeyen precies weet welke sfeer de Beverenaars willen van 'hun' feesten. Uit zijn eerste visie blijkt dat ongetwijfeld want zijn eerste doelstelling noemt hij het versterken van de binding met de Beverse gemeenschap door de bevolking en de verenigingen nauwer te betrekken bij het feestgebeuren.

Dat er in het recente verleden kritiek was van de middenstand en de horeca op de Beverse feesten is schepen Van Roeyen niet ontgaan en hij maakte het overleg mee. Een eerste gevolg hiervan is een belangrijke herschikking op de markt. Het podium op de parking tussen de bomen verdwijnt om plaats te maken voor de al jaren gesmaakte organisatie door het St. Martinuskoor en de atletiekclub Volharding van de 'Hemel en de hel' .


De vrijgekomen plaats ten noorden van de kerk zal ingenomen worden door de Piet Stautkring, welke in Franse sfeer een kunstige organisatie brengt. Tevens wordt de verbinding naar de activiteiten van KET in de Gravendreef en de Harmonie in de Oude Zandstraat versterkt om zo het grote publiek meer in die richting te leiden.  Op die manier worden Beverse verenigingen veel meer in de kijker geplaatst.


De klachten dat het zicht naar de markt toe slordig en wansmakelijk was door het afzetten met de beruchte blauwe zeilen waren ook terecht. Zij zullen verdwijnen rond de tent en aan de parking waar nu de Hemel en de Hel zullen staan. Het gebeuren op de markt krijgt nu letterlijk een open karakter.


Belangrijk is dat de N70 nu in het slotweekend veel langer volledig verkeersvrij zal gemaakt worden, hetgeen tal van mogelijkheden biedt om in dit slotweekend activiteiten op te zetten, in samenwerking met de Horeca, en diverse Beverse verenigingen die er allerlei activiteiten en demonstraties kunnen tonen.


Ook met de horeca en de handelaars zijn nieuwe afspraken gemaakt om bijkomende dynamiek te creëren op en om de markt en in de aanpalende straten. Er wordt opnieuw leven ingeblazen de eigen initiatieven van de middenstanders in de aanloopstraten en op de uiteinden ervan. Hierbij wordt vooral gedacht aan activiteiten in de Vrasenestraat, Yzerhand, Kloosterstraat, Peperstraat, Stationsstraat en Oude Zandstraat.


Een groots opgezette etalagewedstrijd voor alle winkels en handelszaken  in het centrum van Beveren, moet heel dit centrum in een echt Beverse tint kleuren. Het thema van de etalagewedstrijd ligt rond Beveren, de Beverse Feesten en vooral ook rond het nieuwe logo en de nieuwe slogan van de gemeente Beveren.


Er zal ook getracht worden meer marktkramers aan te trekken door het optimaliseren van de plaatsen op de Grote Markt en diverse locaties. De positie van de kramen in de Oude Zandstraat  is aangepast om de verbinding tussen winkels en kramen beter te maken en de plaatsing ook aantrekkelijker te maken voor de voorbijgangers. De kramen zullen rug aan rug staan in het midden van de Oude Zandstraat.


Het podium achter de kerk blijft behouden en daar zal de programmatie vooral een lokaal accent krijgen met bijzondere aandacht voor wereldmuziek. Ook het podium op de boerenmarkt blijft behouden en wordt ingevuld met een programmatie van dezelfde aard als in het verleden.


Verder wordt getracht het aanbod op de Bevesre feesten te versterken en op meer verschillende doelgroepen te richten. Dit blijft voor de toekomst trouwens een belangrijke uitdaging om het typisch karakter van de Beverse Feesten te behouden en toch een aantal accenten te verleggen op het vlak van progammatie. Hier zullen vooral de mogelijkheden op het nieuwe feestplein en de samenwerking met o.a. de jeugd onderzocht worden. Meer in de zin van muziekfestivals; misschien van rock en pop. Schepen van Roeyen kondigde aan dat dit zeker een belangrijk aandachtspunt voor de nabije toekomst wordt.


"Het gemeentebestuur levert, zowel wat middelen als inzet van mensen betreft, zeer belangrijke inspanningen om vitale en bruisende Beverse Feesten te behouden.", zo besloot Raf Van Roeyen, "Als kersverse schepen is de samenwerking met de betrokken ambtenaren en diensten en met de organisator Patrick Van Duyse, optimaal. Dit zal een garantie vormen voor een succesvolle editie van de Beverse Feesten, waarmee andermaal zal aangetoond worden dat Beveren leeft en bruist, iets waarmee het gemeentebestuur alleen maar gelukkig kan zijn". (F)

 

Lees ook:

Level 42, de headliner op zaterdag 23 augustus op de Beverse FeestenBEVEREN. Beveren kan zich opmaken voor een muzikaal sterke editie van de Beverse Feesten. Eind augustus wordt het centrum van...

BEVEREN. Elk jaar verlenen de handelaars uit, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen, hun medewerking aan de ‘Beverse feesten’. Zij werken mee aan de sfeerschepping en promotie, en...

BEVEREN. Voor de festivaldag op de Beverse Feesten hebben de artiesten An Pierlé en White Velvet afgezegd. Ze worden vervangen door Milow (bekend van de hit You don't know) en The Van...

BEVEREN. Het is toch reeds voor de 19de keer dat Patrick Van Duyse de Beverse Feesten mag organiseren voor het gemeentebestuur. Ze lopen van 18 tot 28 augustus. Zowel organisatorisch als...

BEVEREN. De Beverse Feesten worden opnieuw georganiseerd gedurende tien dagen en volgens de gekende formule: een aanloop van een week waarbij de activiteiten en optredens zich voornamelijk afspelen...

BEVEREN. Vrijdag gaan de Beverse Feesten van start en zullen duren tot en met zondag 28 augustus. Meer dan 60 groepen en artiesten treden daarbij op in het centrum van de gemeente, waar 3...