Beverse Feesten gaan van start

BEVEREN. Vrijdag gaan de Beverse Feesten van start en zullen duren tot en met zondag 28 augustus. Meer dan 60 groepen en artiesten treden daarbij op in het centrum van de gemeente, waar 3 verschillende podia staan opgesteld. Net zoals de vorige uitgaven worden de Beverse Feesten verdeeld in twee luiken. Zo zijn er de eerste week uitsluitend optredens en activiteiten in en rond de grote tent op de Grote Markt. Het slotweekend van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus brengt een muzikaal feest op 3 podia maar ook de grote publiekstrekker zijn dan ook de verlichte avondfeestmarkt en winkelbraderij op vrijdag.

De nieuwe schepen van feestelijkheden, Raf Van Roeyen, noemde deze Beverse Feesten een scharnierorganisatie omdat in de toekomst enkele aanpassingen zullen worden doorgevoerd maar toch zullen de feesten steeds op dezelfde volkse leest geschoeid blijven. Ze hebben al vele jaren hun deugdelijkheid bewezen en zijn toegankelijk voor alle Beverse groepen.


De schepen wil ze dan ook niet vergelijken met de Gentse en Lokerse Feesten. De bezoekers zullen ook een meer luxueuze tent vinden die 25 m breder is en ook anders is ingericht. Er is meer ruimte en de vloer ligt waterpas. Ook het geheel van de feesten zal een meer open karakter hebben omdat daar vanuit verschillende instanties kritiek over was.


Organisator Patrick Van Duyse werkt voor de 19de keer samen met de gemeente en heeft een programma dat nooit eerder zo stevig was. Hij verwacht vele duizenden bezoekers, niet alleen uit Beveren maar uit gans het Waasland.
Sedert het ontstaan van de Beverse feesten was de leuze steeds 'voor elk wat wils' en dat zal steeds zo blijven. Dat is trouwens elk jaar de opdracht van de organisator. Zo zijn er seniorennamiddagen en vrij belangrijk voor de feesten zijn ook de 5 kindernamiddagen.


 De Beverse Feesten worden op gang getrokken in de grote tent op vrijdag 19 augustus om 20u met de openingsfuif waarbij een live-optreden hoort om 21u van Les Truttes. DJ's met naam zijn van de partij met Sax the DJ aka en DJ Gerrit De Cock live with the Yoyoman en DJ Guido van het Beverse Coda. Voor deze openingsfuif moet wel 1 euro betaald worden maar dan staat dan tegenover gratis toilet-gebruik.


Zaterdag 20 augustus komt reeds de eerste van de 5 kindernamiddagen. Vanaf 14.30u wordt de muzikale show "Karel en de Kikker bij de sloot" gebracht. Een show waarbij de kinderen zelf betrokken worden en hun eigen liedjes krijgen over Karel ern zijn goeie vriend Kobus de Kikker. De toegang is hiervoor gratis.
Zaterdagvond om 20u  bieden de Beverse Feesten een nooit eerder in Vlaanderen gepresenteerde Gala-avond aan. Het is een dubbelconcert Will Tura en Dana Winner. Organisator Patrick Van Duyse heeft echt een bijzondere inspanning gedaan om dit te verwezenlijken. Eindelijk komt ook Will Tura naar de Beverse Feesten. De laatste 20 jaar stond hij niet meer op de affiche.  Zaterdag zal Will Tura zijn verjaardagsconcert brengen n.a.v. zijn 65 ste verjaardag. Een live-optreden dat 90 minuten zal duren.  Maar ook Dana Winner brengt haar concert op die avond en dat is ook meteen een topper. Dana Winner mag gerust de "Leading Lady" van het Vlaamse lied worden genoemd. Wanneer we dan nog weten dat Frank Galan de avond komt openen, dan mag zeker gesteld worden dat deze avond een absolute topdag is der laatste jaren.


Wat aan deze avond ook uitzonderlijk is , zijn de toegangsprijzen. Die staan op slechts 10 euro voor hen die op stoelen in rijen willen plaatsnemen of 15 euro wie aan tafels en stoelen wil zitten. Feit is dat het een uitverkochte tent zal zijn en dan zitten er toch meer dan 1200 mensen binnen!


 Zaterdag wordt ook een biljartwedstrijd georganiseerd binnen de Beverse Biljartfederatie BBF. De Koninklijke Biljartclub Gildevrienden richt de speling in. Vanaf 12u wordt in het Gildenhuis gespeeld met achtervolging per ploeg, drieband klein biljart. Er is ook een gratis wedstrijd drieband op de matchbiljart individueel naar de helft van de punten. Er zijn naast de trofee?ook extra prijzen voor de finalisten. De wedstrijdleiding is in handen van BBF-voorzitter  Danny Van Vossel en Willy Leemans.


Om 15u is er aan de katholieke Kring in de Pastoor Steenssensstraat een wipschieting in samenwerking met Schuttersmaatschappij De Bijlvrienden. Het feestcomite schenkt 75 euro. Bij slecht weer gaat de schieting door in cafe De Oude Pierbol, het lokaal van de Bijlvrienden.


Nog zaterdag 20 augustus wordt een veld- en minivoetbaltornooi gespeeld op de terreinen van het KTA in de Donkvijverstraat. Om 10u in zaalvoetbalstijl gespeeld op het veld door AVF Antwerpen, Col RMS Beveren, ZVC Kosovo, ZVC Truyman, Electro Beveren, KA Waasland Beveren en 't Ogenblik. Vanaf 11u begint het veldvoetbaltornooi met KA 't Pauwke, Gaverboys, KWB Wondelgem en Jong Col RMS Beveren.(Fvdv)

 

Lees ook:

Level 42, de headliner op zaterdag 23 augustus op de Beverse FeestenBEVEREN. Beveren kan zich opmaken voor een muzikaal sterke editie van de Beverse Feesten. Eind augustus wordt het centrum van...

BEVEREN. Elk jaar verlenen de handelaars uit, het Grootste Winkeldorp van Vlaanderen, hun medewerking aan de ‘Beverse feesten’. Zij werken mee aan de sfeerschepping en promotie, en...

BEVEREN. Voor de festivaldag op de Beverse Feesten hebben de artiesten An Pierlé en White Velvet afgezegd. Ze worden vervangen door Milow (bekend van de hit You don't know) en The Van...

BEVEREN. De gemeente heeft met Raf Van Roeyen een nieuwe schepen van feestelijkheden. Een rasechte Beverenaar die bovendien als zoon van de eresecretaris Roger Van Roeyen precies weet welke sfeer de...

BEVEREN. Het is toch reeds voor de 19de keer dat Patrick Van Duyse de Beverse Feesten mag organiseren voor het gemeentebestuur. Ze lopen van 18 tot 28 augustus. Zowel organisatorisch als...

BEVEREN. De Beverse Feesten worden opnieuw georganiseerd gedurende tien dagen en volgens de gekende formule: een aanloop van een week waarbij de activiteiten en optredens zich voornamelijk afspelen...