Mooie woorden voor 'lieve Kris' en de bewoners van Wissekerke
"Uiteraard bent u tenminste welkom maar vooral zijn wij blij en dankbaar, vinden wij het fijn en zijn wij vereerd met uw aanwezigheid. Je bent een goede minister-president en dat moet gezegd worden, ook van politici. En dit bij leven en welzijn en niet alleen als men overleden is, zoals een voetbalspeler die onlangs verongelukte en waar nadien emoties losbarstten en zaligverklaringen werden verkondigd."
De burgemeester benoemde Kris Peeters als 'een lieve minister-president' en dat vond hij heel belangrijk in het kader van de zin 'Kruibeke waar lieve mensen wonen'.
Over het nieuwe WZC Wissekerke zei Denert: "Als mensen hier binnen hun eerste stappen zetten, slapen en ontbijten en op een bezoekje wachten, dan is het springtij van gevoelens en worden mensen overspoeld door emotie en breken de dijken rondom ons, die wij in ons stoere leven hebben gebouwd en regelmatig verhoogd. Hier in deze ruimte heb ik eerbied voor verdriet. Maar waar verdriet is, moet getroost worden. Uw aanwezigheid, Kris, is troostend en bemoedigend voor de mensen die hier wonen en werken."
De Kruibeekse burgemeester wilde aan de minister-president ook tonen welke enorme investeringen de gemeenten doen voor de opvang van vergrijzing en dat zij de steun van de Vlaamse overheid hard nodig hebben. "Ons beleid heeft een keuze gemaakt voor liefst 5000 rusthuizen in Kruibeke d.w.z. dat wij iedere mens levenslang thuis zouden willen laten wonen en afscheid nemen. Dit is zeker financieel niet economischer maar emotioneel wel meer renderend", zo stelde Denert nog.
Antoine Denert sprak de minister nogmaals aan als 'lieve Kris' maar hij verduidelijkte meteen waarom. "Omdat ik het uw moeder zelf gehoord heb toen zij over u sprak en zei dat u een lieve jongen, een lieve man bent. Mijn moeder heeft het mij ooit ook eens zelf gezegd. Het deed zo’n deugd en toen heb ik beslist: Ik ga tegen alle mensen, lieve mensen zeggen." Burgemeester Denert vroeg aan Kris Peeters dat hij, wanneer hij mee het beleid van Vlaanderen zal tekenen, zijn emotionele intelligentie te gebruiken en tederheid een kans te geven voor jong en oud.
Tot slot gaf Denert de minister een knuffel en overhandigde hem een aquarel met het kasteel van Bazel en daaraan verbond hij dfe vraag om de gemeente te steunen voor 'Bazel, het mooiste dorp van Vlaanderen'.
Tot de rusthuisbewoners zei de burgemeester: "Lieve mensen, laten wij zorg dragen voor mekaar. Dit is maar een gebouw, dit zijn maar stenen en meubelen, maar hier binnen kloppen vele moederharten maar ook mannen hebben een klein hart." (Rolf Duchamps)