Olympische Spelen in het Bazelse rusthuis

Image
Hier in het WZC Wissekerke zullen de Olympische Spelen van de bewoners plaatsvinden in augustus.
KRUIBEKE. In het Woon-en zorgcentrum Wissekerke, in de volksmond nog steeds het rusthuis genoemd, gaan de animatoren in augustus de bewoners laten strijden voor de gouden medailles op hun Olympische Spelen. De bewoners strijden in augustus om de gouden medaille.

 

Zo schenken de bewoners samen met het personeel aandacht aan dat wereldgebeuren op vlak van sport. "Niet enkel gezond voor de spieren van de senioren, maar ook om te werken aan een gezonde geest en goede groepssfeer", zo stelt het animatieteam.

 

De animatoren en ergotherapeuten zorgen in WZC Wissekerke het hele jaar door voor actuele en seizoensgebonden activiteiten. Met de Olympische Spelen in aantocht, werd nu beslist om de 5 afdelingen van het rusthuis, 4 weken lang actief te doen strijden om een medaille.


Op 24 juli worden de wzc-Spelen officieel geopend met een parade van de deelnemers en het ontsteken van de 'olympische vlam'. Elk team doet mee aan de sport- en bewegingsproeven en hoopt op 29 augustus te worden bekroond met goud.


In de gemoedelijke sfeer van het rusthuis telt de olympische gedacht nog meer dan elders: deelnemen is belangrijker dan winnen! (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

BAZEL. Vanmiddag om 15u30 worden in het Cafétaria van het Woon- en Zorgcentrum Wissekerke de medailles uitgereikt van de eigen Olympische Spelen die gedurende de maand augustus in het...