'De Luwte' bij rusthuis Herleving Burcht opent in april

BURCHT/ZWIJNDRECHT. Het OCMW gaat op donderdag 10 april de nieuwe vleugel die aan het RVT Herleving in de Dorpsstraat werd bijgebouwd, officieel openen. Het nieuwe gebouw kreeg de naam 'Luwte' en wordt een gesloten afdeling voor dementerende bewoners. Dinsdag 25 maart startte de verhuis van de bewoners vanuit het RVT Herleving in de Dorpsstraat naar 'De Luwte' waartoe een ingang is langs de Kloosterstraat.

 

Deze afdeling werd gerealiseerd via een prefab-bouwsysteem en zal plaats bieden aan 18 bewoners. Daarnaast heeft het gebouw ook nog functionele mogelijkheden. 'De Luwte' kadert in een bredere toekomstvisie omdat op het terrein waar de prefabbouw  werd verwezenlijkt er nog bouwplannen zijn voor OCMW, de Zwijndrechtse Huisvestingsmaatschappij en de gemeente. Maar voorzitter Chris Vermeulen vindt 'De Luwte' toch een pareltje dat mag gezien worden.

 

Door de opening van de nieuwe vleugel zal op de binnenplaats van RVT Herleving ook de container kunnen verwijderd worden. Die werd al gehuurd sedert april 2005 voor een minimum duur van drie jaar.  Aangezien de uitbreiding van het RVT met de Luwte nu een feit is en het kantoorgebrek als dusdanig opgelost is, kan de huur van de container die als kantoor dienst doet, opgezegd worden.

 

Nieuwe vloeren in RVT Herleving


Wat het Rust- en Verzorging Tehuis Herleving zelf betreft zal werk gemaakt worden van de renovatie van de vloeren. Dat was eigenlijk al lang nodig maar onzekerheid over de toekomst van het RVT en technische problemen zoals het uitbreken en verhuizen der bewoners, hebben steeds uitstel tot gevolg gehad. Er is nu een budget voorzien en het is de bedoeling van het OCMW-bestuur om nog dit jaar met vloerwerken te beginnen.
 
De werken zullen uit twee delen bestaan en dat volgens afhankelijkheid van de ondergrond. Op de plaatsen waar de ondergrond zeer slecht is omdat de chape verbrokkeld is en er putten en scheuren in de vloer zijn, wordt een zwevend systeem voorzien met een MDF ondervloer. Bij ongelijke houten vloeren of bij slecht te egaliseren vloeren gebruikt men doorgaans een MDF ondervloer systeem.Het mooie aan dit product is dat het een ondervloer eenvoudig vlak maakt waardoor een bovenvloer heel egaal en zonder doortekening gelegd kan worden.

 

Dit kan dus bovenop de bestaande ondergrond geplaatst worden zonder breekwerk, dus ook zonder stof en vuil of zonder verhuis van bewoners. Voorzitter, directeur RVT en secretaris zijn in een aantal gebouwen waar dit procédé gebruikt werd gaan kijken om te verifiëren of dit effectief een degelijke oplossing is, en het moet gezegd dat dit ook op zeer slechte ondergrond een degelijk resultaat biedt. Op plaatsen waar de ondergrond nog wel goed is maar de vloerbekleding versleten, wordt enkel nieuwe linoleum voorzien.

 

In totaal zouden na de werken alle kamers, alle gangen uitgezonderd de gangen met vloertegels, én de polyvalente ruimte uitgerust zijn met nieuwe vloerbekleding. De totaalprijs voor de opdracht wordt geraamd op 53.253 euro. Daarvoor zal er wel een budgetwijziging nodig zijn want het huidige krediet staat op 25.000 euro. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

Het gebouw van 'De Luwte' is opgetrokken uit prefabelementen.BURCHT. Vorige week werd in rust- en verzorgingstehuis Herleving 'De Luwte' officieel geopend. Het is een tijdelijke uitbreiding...

BURCHT. Voor de 'De Luwte', de nieuwe vleugel van het RVT Herleving,  werd beroep gedaan op de steun die de Koning Boudewijnstichting geeft aan vernieuwende projecten die inspanningen...