Elf finalistes voor de titel van aardbeiprinses

Image
De vier Wase kandidates: vlnr. Kizzy Van Meirvenne (Kruibeke), Jessica Thielman (Beveren), Femke De Souter (Beveren) en Ellen De Cauwer (Kallo)
MELSELE. Donderdagavond werden in de zaal van de Kadans aan de Grote Baan, de elf finalisten voorgesteld die op zaterdag 3 mei gaan meedingen naar het kroontje van Aardbeiprinses. Dat gebeurde in aanwezigheid van schepen van feestelijkheden Raf Van Roeyen en de Melseelse schepen Dirk Van Esbroeck. De kersverse voorzitter van het Aardbeicomité, Georges Braem, heette iedereen welkom.

 

De verkiezing is weer een realisatie van Rik Vervecken van het Theater- en organisatiebureau VAK Wilrijk. Het is voor het aardbeidorp reeds de 46ste verkiezing van een prinses. Bij de elf kandidaten zijn er vier uit het Waasland.

De Wase schoonheden zijn Ellen De Cauwer (20) uit Kallo, Jessica Thielman (18) uit Beveren, Kizzy Van Meirvenne (18) uit Kruibeke en Femke De Souter (19) uit Beveren.
De andere kandidaten zijn: Jessica Demptinne (22) uit Ekeren, Lylya Mazinova (19) uit Antwerpen, Inge Claeys (20) uit Wommelgem, Kim Van Echelpoel (19) uit Wommelgem, Leonie Lagaune (19) uit Schilde, Ima Essien (17) uit Gent en Deborah Lievens (20) uit Sint-Lievens Houtem. 

 

Image
De finalisten voor de verkiezing van de Aardbeiprinses en haar twee eredames op zaterdag 3 mei. (Ontbreekt op de foto: Kim Van Echelpoel uit Wommelgem)

 

Ellen De Cauwer uit Kallo is schoonheidsspecialiste en komt uit een gezin van drie kinderen. Ze volgt nog een opleiding kantoor en wil door haar deelname meer zelfvertrouwen opdoen en ook haar persoonlijkheid ontwikkelen. Haar hobby’s zijn winkelen, koken, dansen, uitgaan en mensen verwennen met schoonheidszorgen.


De Beverse Jessica Thielman is laatste jaars verzorgingopleiding. Haar hobby is paardrijden en bezit zelfs twee paarden. Dat ze deelnam kwam door haar mama en zij zelf vond dat wel een goed idee omdat ze zo nieuwe mensen kan leren kennen.


Kizzy Van Meirvenne uit Kruibeke heeft nog twee jongere broers. Ze volgt de 6de wetenschappelijke wiskunde in de Presentatie te Sint-Niklaas. Ze is zeker sportief want naast boogschieten voetbalt ze in het damesteam van …Svelta Melsele.


Ook Femke De Souter verdedigt de eer van Beveren. Ze studeert Toegepaste Wetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Haar hobby’s richten zich naar surfen op de golven van de zee, naar film, dans, lopen winkelen en reizen maar ook in kunst heeft ze vel interesse.

 

De prinsesverkiezingshow op zaterdag 3 mei begint om 20u30 met een voorstelling van de finalisten, interviews en persoonlijke acts in een presentatie van Vera Wesenbeek. Er volgt ook een modeshow met de medewerking van Frarah Love Zwijndrecht, Brildesign Absil Melsele, Kleding Dastof Beveren, Lingerie Crool e.a. Kapsalon Allure zorgt voor de gelaatsverzorging.


De verkiezingsshow krijgt muzikaal een hoogtepunt met een optreden van Brahim. Dat zal dan rond middernacht uitlopen naar de kroning van de Aardbeiprinses 2008. De kaarten kosten in voorverkoop 10 euro maar aan de kassa 12 euro. Het publiek kan ook een prijs winnen: twee overnachtingen in “Le Relais Vosgien” te Saint-Pierremont, geschonken door Neckermann

 

Image
Kunstfoto van Dirk Van Dosselaer van de prinses 2007
Tijdens de voorstelling van de finalisten mochten ook de laureaten van 2007 nog eens in de schijnwerper komen. Prinses Stephanie Meynendonckx blikte terug op haar jaar als Aardbeiprinses. "Een heel leuk jaar.", zei ze, "Echt zoals de naam het zegt, ik werd behandeld als een prinses." Ze kreeg radio- en televisieaandacht en ze verscheen in P -Magazine. Belangrijk was ook het contact dat ze had met de eredames. "Je staat er nooit alleen voor.", zo besloot ze.


Van de eredames was enkele Stephany Camby aanwezig. Zij noemde het ook een tof jaar waarin ze zich goed geamuseerd had. Ze gaf de kandidaten 2008 de raad om te proberen spontaan over te komen.

 

Image
Kunstschilder Romain De Coninck met zijn portret van de Aardbeiprinses 2007, Stephanie Meynendonckx.
Het is al sedert 1972 de traditie dat kunstschilder Romain De Coninck een portret schildert van de Aardbeiprinses. Hij deed dat ook nu weer van Stephanie Meynendonckx. De prinses kreeg van kunstfotograaf Dirk Van Dosselaer ook nog een schitterende foto met haar portret.

 

De 46ste Aardbeifeesten lopen van woensdag 30 april tot en met maandag 5 mei. Het is een organisatie van het Aardbeicomité, Fanfare 'De Kunstliefde' en de Turnkring 'Koninklijke Gym Waasland'. Ze krijgen de medewerking van het gemeentebestuur van Beveren, de Wase Tuindersgilde en UNIZO Melsele. (Rolf Duchamps)

 

Lees ook:

MELSELE. Zaterdag werd de nieuwen Aardbeiprinses en haat twee eredames officieel op weg gezet om de gemeente Melsele én de aardbeiteelt te gaan promoten. Dat gebeurde nu al voor de 48ste keer...

Het podium 2010: vlnr Voorzitter Georges Braem, eredame Karolien Janssens, prinses Elise Balliauw, eredame Nathalie Van Moer en burgemeester Marc Van de VijverMELSELE. De nieuwe, verjongde aanpak...

Voorzitter Georges Braem die de vernieuwing inluidde.MELSELE. De Melseelse Aardbeifeesten zijn al aan de 48ste uitgave toe en dat is een prestatie om “u” tegen te zeggen. Het is niet de...

De kandidaten (twee ontbreken) in Garage Automotive Mazda bij een Mazda-sportwagen waarmee de nieuwe Aardbeiprinses een maand lang mag mee rijden.MELSELE. De Aardbeifeesten kunnen eigenlijk worden...

George Bream en zijn team zoeken volop naar nieuwe kandidates die het kroontje van aardbeiprinses willen dragen.MELSELE.  Voorzitter Georges Braem en zijn comité gaan de verkiezing van...

De verkiezing zal door de inbreng van jonge, creatieve ideeën een meer aantrekkelijk gebeuren moeten worden. Wie gekroond wordt als prinses moet meteen een goede ambassadrice zijn van...