Dertien finalisten voor de strijd naar het kroontje van Aardbeiprinses

Image
De kandidaten (twee ontbreken) in Garage Automotive Mazda bij een Mazda-sportwagen waarmee de nieuwe Aardbeiprinses een maand lang mag mee rijden.
MELSELE. De Aardbeifeesten kunnen eigenlijk worden bekeken als een groots verhaal in drie hoofdstukken. Het belangrijkste is wel de Prinsesverkiezing die dit jaar plaatsvindt op donderdag 13 mei. Een ander zeer uitgebreid hoofdstuk met heel veel alinea’s, is de omlijsting. Een tenslotte schrijft de laatste jaren ook de Aardbeitentoonstelling een eigen hoofdstuk. De Aardbeifeesten 2010 lopen van woensdag 12 mei tot maandag 17 mei.

Voor de prinsesverkiezing zijn er markante vernieuwingen ingevoerd en dat onder de noemer ‘dynamiek en verjonging’. Men wil de show aantrekkelijker maken en de finalisten kunnen rekenen op een betere persoonlijke begeleiding. Zo zijn er meer repetities, meer ondersteuning en meer aandacht voor kwaliteit. Kortom, ze worden klaargestoomd om er op 13 mei een hoogwaardige show van te maken.
Die show zal er anders uitzien. Naast het gebruikelijk défilé en de voorstelling en act, zullen de 13 finalisten ook een spontaniteitproef moeten doen omdat het voor de organisatoren van groot belang is dat de nieuwe aardbeiprinses een goede ambassadrice is van Melsele en haar aardbei. De meisjes zullen tijdens de show ook aantrekkelijke choreografieën  brengen. Het moet in ieder geval één van de topevenementen zijn van de 48ste Aardbeifeesten..

Als presentator werd Filip D’Haese (37) aangetrokken die gigantisch veel ervaring heeft en op zich een meerwaarde zal betekenen voor de hele show. Wanneer de jury gaat beraadslagen zullen de aanwezigen in de zaal/tent kunnen genieten van  een optreden van 'The Expendables', de leuke coverband met Sofie Van Mol als zangeres. De prinsesverkiezing moet voor het publiek niet alleen aangenamer worden maar ook duidelijker. Daarvoor zal o.a. ook nog voor een betere klankinstallatie worden geopteerd. Ook de opstelling zal anders zijn. De hele omkadering van de verkiezing moest meet stijlvoller worden gemaakt.
De prinsesverkiezing kreeg ook een hoofdsponsor in huis: Vio het bekende bedrijf van verhuur van wagens en gegroeid uit het Zwijndrechtse Violetta.
Het nieuwe bewind in het comité zal er voor blijven werken om van de Aardbeiprinsesverkiezing een spetterende show te maken met finalisten die, na degelijke begeleiding, een hoog niveau behalen.

Image
De kandidaten (twee ontbreken) in Garage Automotive Mazda bij een Mazda-sportwagen waarmee de nieuwe Aardbeiprinses een maand lang mag mee rijden.

De kandidaten stelden zich in garage Automotive in het Pareinpark voor aan de pers. Jammer genoeg allemaal volgens een zelfde stramien dat eindigde in een leuze, een levensmotto.  Er waren een dertiental finalisten die zowaar allemaal uit het Waasland afkomstrig zijn. Is dat ooit al eens gebeurd? We overlopen het lijstje.
Caroline Coppens (21 jaar  Sint-Niklaas), een dame die als kapster is afgestudeerd. Haar vrije tijd gaat vooral naar haar paarden. Haar levenswijsheid is; waar een wil is, is een weg.

Anne Smet (18 jaar Zwijndrecht) studeert haar laatste jaar ‘Onthaal en public relations’ maar volgend jaar doet ze een 7de jaar voor ‘Organisatie en Toerisme’ en dat in de hoop om bij Jetair terecht te kunnen komen. Haar droom is stewardess te worden. In haar vrije tijd tijdens het weekend helpt ze mee in de Carrefour Burcht. Ze tracht ook nog te fitnessen in de Meirdam te Beveren.

Tess Caluwé (17 jaar Kruibeke) is studente en zal volgens jaar rechten gaan studeren. In haar vrije tijd doet ze aan babysitten en helpen in een restaurant als serveerster. ‘Bekijk het leven door een roze bril, bekijk alles positief en maak er het beste van.. “, dat is haar leuze.

Elise Balliauw (18 jaar Verrebroek) Ze studeert talen aan de hogeschool en ze zegt dat ze in haar vrije tijd met alles bezig is behalve stilzitten. Maar op het landbouwbedrijf van haar ouders steekt ze uiteraard ook een handje toe. Ook in het weekend knapt ze nog wat werk op maar vergeet zeker niet met de vrienden er wat van te maken. Elise schreef zich in voor de verkiezing omdat de nieuwe aanpak haar aansprak.

Fatima Oraibi (16 jaar Sint-Niklaas) is studente 4de jaar ASO en wil later master in de rechten worden. Haar vrije tijd gaat naar klassiek ballet en stelt lenigheid enorm op prijs.

Karolien Janssens (22 jaar Beveren). Zij werkt als opvoedster in de vzw De Klaproos. Haar hobby is dansen en geeft zelf ook dansles in een dansschool. Haar levensmotto is ‘Geniet van het leven!”

Bo De Bock (19 jaar Sint-Niklaas) Ze studeert voor event-manager en haar vrije tijd richt ze naar uitgaan en naar de bioscoop gaan. "Of alles wat een jong meisje graag doet", aldus Bo.

Agnes De Cauwer (18 jaar Beveren) Studeert ‘Onthaal en Public Relation’ en haar vrije tijd brengt ze door in de zaak van haar ouders. Ze gaat ook wel graag uit. Haar levenswijsheid is “ Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd”

Karen Van Driessche (20 jaar Melsele). Ze volgt de hotelschool in Antwerpen maar ’s avonds geniet ze nog van een managementopleiding in de Plantijnhogeschool. Ze kookt graag maar zet ook wel eens een stapje in de wereld.

Nina Engels (17 jaar Melsele) studeert voor schoonheidsspecialiste en bij haar hobby’s hoort ook basketbal. Haar leuze is : Geniet van de dingen die je hebt en treur niet om de dingen die je niet hebt.
Emy De Maeyer (18 jaar Kruibeke) is laatste jaarstudente binnenhuisarchitectuur maar zal haar studies verder zetten in het hoger onderwijs in Antwerpen. Ze bouwt graag maquettes en in haar vrije tijd trekt ze naar de KLJ waarmee ze naar sportfeesten gaat, danst en aan atletiek doet.

Jessica Schuoler (24 jaar Zwijndrecht), Nathalie Van Moer (17 jaar Melsele) waren niet aanwezig op de voorstelling.

Image
De kandidaten nog eens op een rij gezet.

Ook nu zullen de prinses én de eredames prachtige prijzen ontvangen. We willen toch niet nalaten de prijzen die de prinses krijgt opeen rij te zetten. Ze ontvangt een 8-daagse luxereis naar Turkije voor 2 personen , alles inbegrepen. Voor de keuken staat er een vaatmachine, een microgolfoven en een koelkast klaar. Voor 1 maand is er een auto –leasing Mazda MX5, een dockingstation XW –NaS5 voor -Ipod (Pioneer), een luxe Welnesspakket, een lingeriesetje van Chantelle en Passionata, een portret of schilderij van kunstschilder Romain De Coninck, een exclusieve Chanel-zonnebril, kleurenfoto portret van Fotostudio Dirk Van Dosselaer, Pro-Youth Gelaatsverzorging & Lichaamsmassage, overnachting inclusief ontbijt 2 personen in Euverbraeke Melsele, een GPS, een ballonvaart, aankoopbons, een weekend –citytrip, bloementuil, etentje, een wijnkorf, fotoreportage van fotoclub Lichtkunst Melsele, beautyset, korf fruit en aardbeien, geschenken en aandenken.(Rolf Duchamps)

 

 

Lees ook:

Een monument bij de Aardbeifeesten is Walter Cools. Hij stelde, net als alle jaren, het programma van de feesten voor. MELSELE. De 46ste Aardbeifeesten starten woensdag 30 april vanuit de...

MELSELE. Donderdagavond heeft de Melseelse fanfare 'De Kunstliefde' succesvol 'De Proms' afgeleverd. Het is een jaarlijks optreden ter gelegenheid van de Aardbeifeesten waarvan de...

MELSELE. Het petanquetornooi van vrijdagnamiddag door het Aardbeicomité georganiseerd op de grasvelden van het Kerkplein, kreeg maar liefst 62 ploegen van drie spelers op de...

Een foto die beeld geeft van het overdonderend succes van de proefmarkt.MELSELE. De 46ste Aardbeifeesten werden donderdag in majeur geopend. Minister van defensie Pieter De Crem was de eregast en...

Marc Mestdagh, voorzitter van de Wase Tuindersgilde vzw, het brein achter de Aardbeitentoonstelling.MELSELE. De Wase Tuindersgilde heeft voor de 46ste Aardbeifeesten weer een tentoonstelling klaar...

De vier Wase kandidates: vlnr. Kizzy Van Meirvenne (Kruibeke), Jessica Thielman (Beveren), Femke De Souter (Beveren) en Ellen De Cauwer (Kallo)MELSELE. Donderdagavond werden in de zaal van de Kadans...