48ste Aardbeifeesten hebben weer een rijkgevuld programma

Image
Voorzitter Georges Braem die de vernieuwing inluidde.
MELSELE. De Melseelse Aardbeifeesten zijn al aan de 48ste uitgave toe en dat is een prestatie om “u” tegen te zeggen. Het is niet de eerste keer dat wij stellen: iets dat zó lang bestaat moet goed zijn, een ijzeren organisatie hebben en steunen op mensen die er echt voor gaan. De huidige voorzitter Georges Braem, weet van aanpakken en nu hij een efficiënte verjonging heeft doorgevoerd zal Melsele en omstreken zeker willen zien, horen en smaken of de 48ste feesten nu echt anders, zeg maar beter, zijn geworden. En dat zal nodig zijn om met snelle stappen het gouden jubileum te pakken.

In Garage WaaslandAutomotive van Ben De Groof werden de Aardbeifeesten voorgesteld. Mensen, wat is dat bedrijf voorzien van een schitterende infrastructuur. Die sympathieke zaakvoerder houdt het zelf ook allemaal zo gemoedelijk en hij straalt het uit dat iedereen bij hem van harte welkom is. Voor de organisatoren van de Aardbeifeesten alleszins een gelegenheid om de feesten van 2010 in grote stijl voor te stellen.

Op de ereplaatsen in de buurt van voorzitter Braem, zaten de Aardbeiprinses 2009 Goele Govaerts en haar eredames Dominique Elst en Katrien Van de Merlen. Het gemeentebestuur was vertegenwoordigd door de Melseelse schepen Dirk Van Esbroeck. Het comité van de Aardbeifeesten bestaat naast Georges Braem ook uit Els en Walter Cools, Karel Heyrman, Herman Janssens, Paul Melis, Kris Ryckaert; Kathleen Van Broeck, Jacky Van de Perre, Luk Van Haelst, André Van Haute en Wouter Weekers.

Image
De afgevaardigde van Fotoclub Lichtkunst schonk een fotoalbum over de aardbeifeesten 2009 aan de prinses en haar eredames.
Bij de inrichters horen ook al vele jaren de Fanfare ‘De Kunstliefde’ en de Turnkring ‘Koninklijk Gym Waasland’. Medewerking komt er ook in 2010 weer van het gemeentebestuur, de Wase Tuindersgilde, Unizo Melsele en een zevental hoofdsponsors.

Het programma in detail voorstellen is nog wel wat te vroeg maar we willen toch zeker de voornaamste klemtonen leggen. Het begint op woensdag 12 mei met Bees Rock vanaf 17u30. Er zijn optredens van Hellas, All Riot, Body Electric, The Motel Men en als top: Yevgueni.

Donderdag 13 mei is de officiële opening van de aardbeitentoonstelling om 13u30 door minister-president Kris Peeters. Het publiek mag binnen vanaf 14u30. Het thema van de tentoonstelling is 'Op stelling'. In de leskeuken zijn er kookdemonstraties door Frederick Schaffrath, chef-kok van restaurant ‘De Ceder’.
Van 14u30 tot 18u is er in de grote tent op, hetn Kerkplein een proefmarkt waarop gratis kan geroefd worden van fruitsappen, aardbei-jenever, zuivelproducten, wijn, aardbeien, verscheidene groenten – en fruitsoorten en vele lekkernijen. De inkom is zoals steeds gratis.
Diezelfde donderdag 13 mei start om 20u30 de ‘Prinsesverkiezing met een grootse show als bijlage. De inkom staat wel op 10 euro in VVK en 12 euro aan de kassa.

Vrijdag 14 mei kan men steeds terecht op de tentoonstelling en op het dorpsterras vanaf 13u. Die namiddag van 14u gaat het 7de Petanquetornooi op het gras rond de kerk van start.
’s Avonds vanaf 21 u klinkt er weer muziek in de tent met Studio Brussel ‘Was het nu 80,90 of 2000 ?  VVK 8 euro, kassa : 10euro

Image
Ook 'ouwe getrouwe' Walter Cools stelde weer enkele programma-onderdelen voor.
Zaterdag 15 mei is het dorpsterras open vanaf 11u30. Er zal heel wat bedrijvigheid zijn vermits de 4de Aardbeirit voor Oldtimers zal gereden worden. De schitterende wagens gaan om 13u van start. De voertuigen moeten minstens 25 jaar oud zijn.
Om 15u loopt er weer een Gedichtenwedstrijd voor 'De Gouden Aardbei', een sieraad ter waarde van 400 euro. Kinderen van het eerste tot het zesde leerjaar kunnen deelnemen aan de opdracht: 'Maak een gedicht met als thema ‘De Aardbei’. Om 15u komt er de ontknoping in de kleine tent.
’s Avonds om 21u start weer een aflevering van 'Meilsen zingt’ met de Fanfare De Kunstliefde en Marijn De Valck als gastheer. De inkom is gratis. Meezingen uit volle borst is hier absoluut de boodschap.

Zondag 16 mei stapelen de activiteiten zich hoog op. Er is de Unizo-Fietstocht met vertrek tussen 9u30 en 12u30 aan de tent. Er zijn hier zo maar eventjes voor een 4000 euro aan prijzen. 
Vanaf 13u30 beginnen de wedstrijden van de 19de Aardbeirun. De Kleuter Run is de eerste. Om 13u45 en 14u: Mini-run van 1 km, om 14u30 de Familiejogging over 5 km en om 15u30: de eigenlijke ‘19de Aardbeirun' over 10 km.  Vanaf 17u uitreiking der prijzen in de feesttent.
Die namiddag is er doorlopend het 'Bezenfeest' met gratis inkom en met ingrediënten: aardbeilekkernijen, attracties, kookdemonstraties, straatanimatie, boerenpaarden, aardbeiclown en Live Muziek.
’s Avonds van die zondag 16 mei begint om 20u dan nog de 8ste Aardbeiquiz waarin wordt gezocht naar de 'Slimste Straat van Melsele'. Het is een quiz enkel voor inwoners van Melsele die in dezelfde straat wonen. Ploegen van 3 tot 6 personen. Inschrijven kan nu al bij Els Cools: 0472.33.66.27

Maandag 17 mei is de afsluitingsdag met traditioneel om 14u een seniorenshow met Nicole en Hugo, de komiek Dirk Van Vooren en het accordeonduo 'De Melando’s'.  Hiervoor is de inkom 5 euro. (Rolf Duchamps)

Image
De kandidaten woonden de voorstelling van het programma bij.

Image
Kunstschilder Romain De Coninck overhandigde de aardbeiprinses 2009 een portret. De Melseelse kunstenaar doet dat al sedert 1972.

Image
Fotograaf Dirk Van Dosselaer overhandigde prinses 2009 Goele Govaerts, ook een schitterende foto als herinnering.

 

 

Lees ook:

Een monument bij de Aardbeifeesten is Walter Cools. Hij stelde, net als alle jaren, het programma van de feesten voor. MELSELE. De 46ste Aardbeifeesten starten woensdag 30 april vanuit de...

MELSELE. Donderdagavond heeft de Melseelse fanfare 'De Kunstliefde' succesvol 'De Proms' afgeleverd. Het is een jaarlijks optreden ter gelegenheid van de Aardbeifeesten waarvan de...

MELSELE. Het petanquetornooi van vrijdagnamiddag door het Aardbeicomité georganiseerd op de grasvelden van het Kerkplein, kreeg maar liefst 62 ploegen van drie spelers op de...

Een foto die beeld geeft van het overdonderend succes van de proefmarkt.MELSELE. De 46ste Aardbeifeesten werden donderdag in majeur geopend. Minister van defensie Pieter De Crem was de eregast en...

Marc Mestdagh, voorzitter van de Wase Tuindersgilde vzw, het brein achter de Aardbeitentoonstelling.MELSELE. De Wase Tuindersgilde heeft voor de 46ste Aardbeifeesten weer een tentoonstelling klaar...

De vier Wase kandidates: vlnr. Kizzy Van Meirvenne (Kruibeke), Jessica Thielman (Beveren), Femke De Souter (Beveren) en Ellen De Cauwer (Kallo)MELSELE. Donderdagavond werden in de zaal van de Kadans...