Ruim 2 miljoen euro voor nieuwbouw Wase scholen

REGIO. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 4 miljoen euro in 19 scholenbouwprojecten over de provincie Oost-Vlaanderen. Drie van die projecten worden uitgevoerd in het Waasland en zijn goed voor een investering van ruim 2,17 miljoen euro. 

Zo gaat er anderhalf miljoen euro naar een nieuwbouw van de Vrije Basisschool van het Sint-Lodewijkscollege in de Lokerse deelgemeente Eksaarde. De school bouwt een nieuwbouw met met vier klassen, een turnzaal, twee kleedkamers, sanitair, een berging, een technische ruimte, de heraanleg van de speelplaats met een nieuwe overdekte speelruimte, een fietsenberging, omgevingswerken en eerste uitrusting.

Met 566.700 euro kunnen de Vrije Basisschool, Broederscholen Hiëronymus 3 en Broederscholen Hiëronymus 1 uit Sint-Niklaas voor 1.073 leerlingen de asbestverwijdering uit het F-Gebouw en heropbouw met nieuwe indeling realiseren.

Tot slot krijgt een Vrije Basisschool uit Kruibeke  44.483,75 euro voor een nieuwbouw en omgevingswerken. Hier gaat om een verhoging van eerder toegestane subsidies. (mb)

 

Lees ook:

Opnieuw zomerscholen in Sint-Gillis-Waas

SINT-GILLIS-WAAS.  De gemeente Sint-Gillis-Waas organiseert voor de derde keer zomerscholen.  Daarmee krijgen kinderen van het eerste tot en met het zesde leerjaar, die met een taalachterstand kampen, de...

Subsidies voor Oost-Vlaamse plattelandsprojecten

OOST-VLAANDEREN.  Het Provinciaal Managementcomité voor Platteland in Oost-Vlaanderen en Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir keurden recent 17 plattelandsprojecten goed. De projecten zijn goed...

Vlaams geld voor vernieuwing Wase scholenbouw

SINT-NIKLAAS/STEKENE. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert net geen vier miljoen euro in nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen. In het Waasland gaat er in totaal 913.402,29 euro naar...

Eerste Wase daltonschool start in Waasmunster

WAASMUNSTER. Op 1 september opent in Waasmunster de eerste Daltonschool in het Waasland de deuren. In de pedagogische visie van de daltonscholen gaat er meer aandacht naar het individu.