Ruim 2 miljoen euro voor nieuwbouw Wase scholen

REGIO. Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert 4 miljoen euro in 19 scholenbouwprojecten over de provincie Oost-Vlaanderen. Drie van die projecten worden uitgevoerd in het Waasland en zijn goed voor een investering van ruim 2,17 miljoen euro. 

Zo gaat er anderhalf miljoen euro naar een nieuwbouw van de Vrije Basisschool van het Sint-Lodewijkscollege in de Lokerse deelgemeente Eksaarde. De school bouwt een nieuwbouw met met vier klassen, een turnzaal, twee kleedkamers, sanitair, een berging, een technische ruimte, de heraanleg van de speelplaats met een nieuwe overdekte speelruimte, een fietsenberging, omgevingswerken en eerste uitrusting.

Met 566.700 euro kunnen de Vrije Basisschool, Broederscholen Hiëronymus 3 en Broederscholen Hiëronymus 1 uit Sint-Niklaas voor 1.073 leerlingen de asbestverwijdering uit het F-Gebouw en heropbouw met nieuwe indeling realiseren.

Tot slot krijgt een Vrije Basisschool uit Kruibeke  44.483,75 euro voor een nieuwbouw en omgevingswerken. Hier gaat om een verhoging van eerder toegestane subsidies. (mb)

 

Lees ook:

Honderden bezoekers voor Open School

KRUIBEKE. De Open School 2023 van Sint-Joris in Bazel van afgelopen zondag, 12 maart 2023, was een succes. Honderden bezoekers namen een kijkje nemen. Leerkrachten leidden de bezoekers in kleine...