Katja Daman (Vooruit)  vervangt Tom Ruts (Groen) in gemeenteraad

SINT-GILLIS-WAAS. Er komt een wissel in de gemeenteraad van Sint-Gillis-Waas. Tom Ruts van Groen geeft na 15 jaar gemeenteraadslid de fakkel door aan Katja Daman van Vooruit. De wissel was reeds in 2018 tussen de kartelpartners afgesproken. 

Ruts vertrekt met gemengde gevoelens maar is trots dat hij dierenwelzijn op de politieke agenda heeft gezet en een voortrekkersrol heeft gespeeld op vlak van verkeersveiligheid. Katja Daman wordt voorzitter van de gemeenteraad en vervoegt de fractie Groen - Vooruit, die verder bestaat uit schepenen Herwin De Kind (Groen) en Erik Rombaut (Groen) en gemeenteraadslid Greet Van Moer (Groen).  "Ook al is ze van een andere partij geeft het me een geruststellend gevoel dat Katja in mijn plaats komt, want ze is toch altijd een compagnon de route geweest. We hebben met Herwin, Erik, Greet en nu ook Katja een ijzersterke fractie die mijn en onze dossiers verder vorm blijft geven.", aldus Tom Ruts. "Ik vlieg er meteen in, want het zal geen sinecure worden om Greet Van Moer (Groen) als voorzitter te vervangen. Zij bracht veel flair, charme en kennis van zaken in haar rol als voorzitter.", voegt Katja Daman nog toe. 

Daman wordt in het Bijzonder Comité Sociale Dienst opgevolgd door Frank Van den Branden (Groen) uit Meerdonk.  Naast mede-bezieler van het voedselbos van Pomona vzw werkt Van den Branden al 15 jaar als beleidscoördinator armoedebestrijding bij de Vlaamse Gemeenschap. Hij wil zijn ervaring rond sociaal beleid nu ook sterker lokaal inzetten. (mb)

 

Lees ook:

‘t Eikenhof wint Lokerse Groenlink

LOKEREN. De Lokerse geitenboerderj ‘t Eikenhof heeft de tweede Lokerse Groenlink gewonnen. Dat is een prijs waarmee Groen Lokeren duurzame ondernemingen in de kijker wil zetten. De geitenboerderij...

Online infomoment over PFOS in groenten en fruit

ZWIJNDRECHT. De gemeente Zwijndrecht organiseert op donderdag 31 maart om 20 uur een online infomoment met deskundigen van de Universiteit van Antwerpen over PFOS. Hoofdonderwerpen zijn de...

Beveren tegen betaalparking aan station

BEVEREN. De gemeenteraad van Beveren heeft zich uitgesproken tegen het betalend worden van de stationsparking. De gemeente zal de NMBS vragen om de parking gratis te houden.