Vernieuwd OC Parochiehuis De Klinge opent eind juni de deuren

SINT-GILLIS-WAAS. Eind juni zwaaien de deuren van het vernieuwde OC Parochiehuis in De Klinge open. Het gebouw, dat dateert uit midden vorige eeuw, werd na de sluiting in 2016 grondig gerenoveerd. 

De heropening van het parochiehuis is een goede zaak voor grensdorp De Klinge. Het gebouw is belangrijk voor het dorps- gemeenschapsleven. Het gebouw telt op het gelijkvloers een grote zaal van 170 m² met podium en vestiaire en twee kleinere zalen. Ook de ruimte van het voormalige café blijft beschikbaar. Op de eerste verdieping is er een 100m² grote ruimte die zich uitstekend leent voor tentoonstellingen. Het nieuwe ontmoetingscentrum zal worden beheerd door vrijwilligers van OC Parochiehuis vzw.  De vzw behandelt de reservaties en boekingen rechtstreeks en volgt ze op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of ocparochiehuisdeklinge.be.

Het ontmoetingscentrum opent in het weekend van zaterdag 26 en zondag 27 juni de deuren met 4 rondleidingen, telkens van 10 tot 12 uur en van 14 tot 16 uur. De rondleidingen gebeuren telkens in een groep van maximaal 50 personen. Inschrijven voor deze rondleiding is noodzakelijk en kan tot en met zondag 20 juni via sint-gillis-waas.be/inschrijving-rondleiding-oc-parochiehuis of via 03 229 02 00. Wie niet kan wachten, kan nu hier al een kijkje nemen via een digitale 360° wandeling. (mb)

 

Lees ook:

Tijdelijke verhuis van Bond Moyson Beveren

BEVEREN. Het kantoor van Bond Moyson Beveren verhuist vanaf vandaag tijdelijk naar de Oude Zandstraat 47. Ook de medewerkers van Dienst Maatschappelijk Werk en Fit&Well2DAY verhuizen mee. Reden voor...

Project Sabot krijgt gedenksteen

BEVEREN. Afgelopen donderdag werd een gedenksteen onthuld voor het project Sabot dat de plaats inneemt van het afgebroken parochiehuis in Melsele. De steen komt er ter vervanging van de traditionele ‘eerste...