Basisschool 7-Sprong loopt Erfgoedwandeling Kemzeke in

STEKENE. Leerlingen van het zesde leerjaar en enkele bedenkers uit het derde en vierde leerjaar van Basisschool 7-Sprong uit Kemzeke hebben de Ergoedwandeling Kemzeke ingewandeld. Dat is spannende zoektocht in de dorpskom van Kemzeke. De zoektocht is tot stand gekomen dankzij Erfgoedredders, een project waarin leerkrachten en erfgoedspecialisten hun krachten bundelen om met kinderen erfgoedacties in de schoolomgeving tot stand te brengen.

"Erfgoedredders werd vorig schooljaar gehinderd door de eerste lockdown, maar wij gaven niet op en werkten dit schooljaar verder met de kinderen van het derde en het vierde leerjaar. Het was mijn stoutste droom dat deze zoektocht een blijvend karakter zou krijgen. Je moest eens weten hoe trots de kinderen zijn op wat ze gemaakt hebben!", aldus juf Kathleen. 

De zoektocht wordt via de toeristische dienst van Stekene permanent aangeboden aan gezinnen, toeristen en wandelaars.

andere projecten

De Erfgoedwandeling Kemzeke is de eerste erfgoedactie die afgerond is. De andere deelnemende basisscholen van Stekene - De Molenberg, De 3 Beuken, Tuimelaar - zetten elk hun eigen project op poten. De komende weken en ook na de grote vakantie zullen ook zij ermee uitpakken.

Na Stekene trekken de Erfgoedredders naar andere Oost-Vlaamse gemeenten trekken om ook daar erfgoedacties te coachen. (mb, foto: vlnr: Els Otte, dienst Erfgoed, gedeputeerde An Vervliet, Juf Kathleen De Bruyne, burgemeester Stany Derechter, schepen Pieter De Witte, schepen Lorette De Permentier, directeur Davy Herremans en kinderen van het derde en vierde leerjaar (de 'makers'))

 

Lees ook:

Vollenbak zomer in Beveren

BEVEREN. De knaldrang bij toeristisch Beveren is groot. Daarom lanceert de gemeente de campagne ‘Vollenbak’. Die bundelt alle evenementen van de gemeente en van lokale verenigingen die door de...

Bezoek Oost-Vlaamse molens op Vlaamse Molendag

OOST-VLAANDEREN. Zondag is het naast Erfgoeddag ook de Vlaamse Molendag. Het is de ideale gelegenheid om oude windmolens te bezoeken. Heel wat provinciale molens zijn te bezoeken met een gids en er...