Eerste Jongerenbegroting gaat naar project met rondrijdende radiocaravan

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas is het allereerste jongerenbegroting toegekend. Voor die begroting heeft de stad 20.000 euro uitgetrokken. Tijdens het project stelden 55 scholieren van 11 verschillende middelbare scholen 8 projecten voor. De jongeren kozen een project een rondrijdende radiocaravan voor en door jongeren waar er naast muziek ook plaats is om ervaringen te delen en advies te krijgen rond mentaal welzijn. 

"Met verschillende ideeën zoals een mobiel jeugdhuis, een reeks testevents of activiteitencirkels, lagen er heel wat interessante voorstellen op tafel maar het was uiteindelijk de radiocaravan die het gehaald heeft. Muziek is een belangrijke uitlaatklep voor jongeren en gezien iedereen mee radio mag maken in de caravan die zich zal verplaatsen door de verschillende stadswijken zorgt dit project voor verbinding met elkaar. Jongeren kregen tijdens het traject van de jongerenbegroting het gevoel dat ze voor het eerst echt hun mening konden geven en dat er naar hen geluisterd werd. Het project gaf energie en bracht de leerlingen in beweging. Bijna alle jongeren geven aan verder betrokken te willen worden. Een geslaagde primeur die we jaarlijks willen herhalen!", aldus schepen voor jeugd Bart De Bruyne.

Een werkgroep moet het voorstel verfijnen en voor het einde van het jaar uitvoeren. "Graag willen we geïnteresseerde jongeren enthousiasmeren om mee te doen, zelf interviews af te nemen en radio te maken. Meewerken aan een project waarbij je jezelf kan tonen, maakt ons gelukkig en geeft ons terug energie. Maar je kan gewoon ook nummers aanreiken of gewoon luisteren natuurlijk", vertelt Hanne Arens, één van de bedenkers van het project. Wie mee wil werken, kan een privebericht sturen via Instagram naar @jongsintniklaas. (mb)

 

Lees ook:

Jongeren ruimen zwerfvuil op Moervaart

MOERBEKE. Het is vandaag de World Cleanup Day. Overal ter wereld steken mensen de handen uit de mouwen om zwerfvuil op te ruimen. In Moerbeke werken de sport- en jeugddienst samen om zwerfvuil te...

SPEED-YOU-UP laat jongeren ondernemen

SINT-NIKLAAS. SPEED-YOU-UP is een Europees project dat een ondernemerstraject ontwikkelt voor jongeren die een hoog risico hebben op schooluitval en voor jongeren die werkloos zijn. De trekkende...