Regionale spelers in de geestelijke gezondheidszorg vormen groep

SINT-NIKLAAS. De drie exploitatie-vzw’s van de gekende psychiatrische ziekenhuizen Sint-Lucia in Sint-Niklaas en Beveren-Waas, Sint-Jan in Eeklo en Sint-Franciscus - De Pelgrim (voortaan ‘Frapello’) in Zottegem en Oosterzele vormen samen de nieuwe ‘Groep Philippus Neri Geestelijke Gezondheidszorg’. De overkoepelende groep GPN herbergt daarnaast ook een tak ouderenzorg. Met de fusie varen de drie entiteiten voortaan ook onder een nieuw vlag: huisstijl, logo en websites werden van een update voorzien.

De groep is opgedeeld in drie regio’s: Onder Waas & Dender vallen voortaan het Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Lucia, het Psychiatrisch Verzorgingstehuis Casa Neri en de samenwerking met Beschut Wonen Waasland. In het Meetjesland gaat het over Psychiatrisch Ziekenhuis Sint-Jan, Psychiatrisch verzorgingstehuis Sint-Jan en de samenwerking met Beschut Wonen De Wende. In de Vlaamse Ardennen krijgt Psychiatrisch ziekenhuis Sint-Franciscus-De Pelgrim ook een nieuwe naam en gaat het voortaan als Psychiatrisch Ziekenhuis Frapello door het leven. Ook daar is er een nauwe samenwerking met het Beschut Wonen De Vlaamse Ardennen. 

De nieuwe groep telt 966 personeelsleden die samen zorg dragen voor 523 patiënten in de ziekenhuizen en begeleiden 171 mensen in de initiatieven beschut wonen en 100 bewoners van de psychiatrische verzorgingstehuizen. De website van de groep is te vinden op gpn.be

geschiedenis

De drie entiteiten van de Groep Philippus Neri Geestelijke Gezondheidszorg bieden psychiatrische behandeling op maat aan, aan volwassenen en ouderen met een psychische kwetsbaarheid. Opgericht eind 17e, begin 18e eeuw, herbergen de ziekenhuizen een rijke geschiedenis. Anno 2021 zijn ze dynamische, moderne centra waar patiënten en bewoners op innovatieve en duurzame zorg kunnen rekenen. (mb)

 

Lees ook: