Veel interesse voor Gezondheidszorg op eerste infodag hogeschool Odisee

SINT-NIKLAAS. Hogeschool Odisee, met een campus in Sint-Niklaas, organiseert vandaag haar eerste infodag van dit jaar. Door de aanhoudende coronacrisis zet de school haar digitale deuren open voor wie wil kennismaken met de opleidingen. 

Er zijn reeds 1.200 inschrijven en daarbij valt op dat er meer inschrijvingen zijn voor de opleidingen van het studiegebied Gezondheidszorg. De school verwacht vandaag meer digitale bezoeken voor opleidingen als verpleegkunde, vroedkunde en dieetkunde. "Het online platform dat we afgelopen academiejaar ontwikkelden blijft een waardig alternatief voor de fysieke infodagen, al voelen we ook dat de nood aan een ‘gewone’ infodag nog steeds hoog is. We hopen dan ook dat we later dit academiejaar toekomstige studenten nog fysiek mogen verwelkomen op onze zeven campussen.", zegt Filip Salmon, diensthoofd Marketing en Communicatie bij Odisee, "Toch ondervinden enkele opleidingen ook nadelige effecten van het uitblijven van een fysieke infodag. Een opleiding als Energietechnologie weet heel wat geïnteresseerde studenten te overtuigen door de indrukwekkende infrastructuur waarmee ze aan de slag kunnen. Doordat we hen voorlopig niet kunnen verwelkomen op de campus, wachten zij vaak nog even af. We hopen dus dat we binnenkort opnieuw fysieke infodagen en workshops kunnen organiseren."

Kennis maken met Odisee Hogeschool kan vandaag van 10 uur tot 14 uur. Aanmelden kan via odisee.be/infodag. De volgende infodagen vinden plaats op zaterdag 24 april, 26 juni en 4 september. (mb, foto: Marco Mertens)

 

Lees ook:

Lokerse Body&Bess start met Skin Care Academy

LOKEREN. Het Lokerse cosmeticamerk Body&Bess start in september in haar Skin Care Academy met een opleiding schoonheidsspecialist gelaat. De opleiding telt 16 intensieve lessen. Zowel de theorie van...

Eerste virtuele infodag bij Odisee hogeschool

REGIO. Coronacrisis of niet, laatstejaars secundair onderwijs, en ook volwassenen die een hogeschoolopleiding willen volgen, moeten een studiekeuze kunnen maken. Nu de klassieke  info- en...