Gezamenlijke actie van Politie Waasland-Noord en Vlaamse Belastingdienst

BEVEREN. Politie Waasland-Noord en de Vlaamse Belastingdienst (VLABEL) hielden donderdag een gezamenlijke controleactie. De actie vond plaats tussen 9 en 16 uur aan controleposten in de Zandstraat in Sint-Gillis-Waas en in de Gentseweg in Beveren.  

De politie stelde verschillende inbreuken vast. Zeven bestuurders maakten gebruik van hun gsm achter het stuur. Twee personen droegen hun veiligheidsgordel niet. Een bestuurder bleek geen geldig rijbewijs te bezitten. Eén voertuig bleek niet gekeurd te zijn. Daarnaast heeft de politie nog een inbreuk op kinderbeveiligingssysteem en een inbreuk op de technische eisen van het voertuig vastgesteld. Een bestuurder kreeg een boete voor het negeren van éénrichtingsverkeer. De Vlaamse Belastingdienst inde voor 1679 euro aan achterstallige verkeersbelastingen. (mb)

 

Lees ook:

Meer controle en hogere belasting tegen leegstand

SINT-NIKLAAS. Vorig jaar telde Sint-Niklaas 630 leegstaande woningen. Dat is een flinke stijging in vergelijking met 189 leegstaande woningen in 2019. Volgens schepen van wonen Maxime Callaert is...

Rijbewijs kwijt door dronken rijden

KRUIBEKE/TEMSE. De politie van de zone Kruibeke-Temse heeft in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende plaatsen controles gehouden. Daarbij trok de politie verschillende rijbewijzen in. 

Rijbewijs ingetrokken, voertuig in beslag genomen

TEMSE/KRUIBEKE. De politie van zone Kruibeke-Temse heeft van zaterdagavond 18 uur tot zondagochtend 1.30 uur verkeerscontroles gehouden. Er werden 5 rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken en één...