Brouwerij The Musketeers brengt boudelo-bieren op de markt

SINT-GILLIS-WAAS/STEKENE. Brouwerij The Musketeers lanceert nieuwe, fruitige abdijbieren onder de naam Boudelo, naar de vroegere abdij in Klein-Sinaai. Er zijn drie versies: blond, tripel en grand cru. 

Boudelo Blond is een helder, blond bier, met een mooie witte schuimkraag. De iets drogere, bittere afdronk maakt het zeer dorstlessend. De Tripel is een tripel pur sang met fruitige toetsen van de gist, een kruidig en floraal hoparoma. Boudelo Grand Cru is een koperblond bier met een aroma van karamel en kruiden. The Musketeers brengen de bieren in maar liefst 16 landen op de markt, waar ze nu reeds hun Troubadourbieren aan de man brengen. 

Tony De Wilde, webmaster van de website Klein-Sinaai.be en voorzitter van het Genootschap van Boudelo, is uitermate tevreden met de toenemende aandacht voor Klein-Sinaai en de abdij van Boudelo. "Met de toenemende aandacht voor de Fondatie van Boudelo en de Moervaartvallei is een echte opsteker voor tien jaren hard werk om Klein-Sinaai en Boudelo op de kaart te zetten. Deze nationale lancering is een kans die we moeten grijpen."

Gunther Van Campenhout, schepen van cultuur en evenementen is uitermate tevreden dat in Stekene en het Waasland voor de eerste keer sinds jaren een nieuw abdijbier wordt gelanceerd: "Op recepties van de gemeente en de zomerconcerten wordt dit bier een echte voltreffer. Boudelo blond 5.8% is een ware dorstlesser zoals een pils, maar met meer pit. Monniken moesten vroeger heler dagen zwijgen, maar met dit bier zouden ze beginnen praten". Ook Stefaan Soetemans van brouwerij The Musketeers is bijzonder fier op het resultaat:  "Met dit nieuwe gamma Boudelo-abdijbieren gaan we alle drankcentrales, supermarkten en horeca in België aanspreken. De bieren worden in 16 landen gelanceerd, waar Troubadour nu ook al aanwezig is op de markt. In Canada, Japan en Chili zal dus ook Boudelo te krijgen zijn. In het buitenland is men wild van Belgische bieren met een verhaal, zoals Boudelo. We lanceren dit nu en we beseffen dat de horeca in moeilijke tijden zit. We investeerden in dit merk en in de smaak, omdat we geloven in het verhaal. Tegen de heropening zal de merkbekendheid van het Boudelobier zeer groot zijn. Iedereen zal dit bier weten te smaken."

Abdij van Boudelo

Rond de Abdij van Boudelo hangt een zweem van mysterie, gekruid met interessante opgravingen en spannende verhalen. De eerste sporen in Klein-Sinaai gaan terug tot 1197 en sindsdien breidde de Abdij van Boudelo uit, inclusief onderaardse geheime gangen, verborgen schatten en een abdijbier. In de 16e eeuw verhuisde de Abij van Boudelo naar Gent en daar werden de brouwactiviteiten verdergezet. De Abdij van Boudelo verdween in de 19e eeuw, net als het bier, maar de verhalen over de Abdij van Boudelo doen mensen praten.  (mb)

 

Lees ook:

De Klinge is klaar voor 27e Kalseibraderij

DE KLINGE.  Na twee jaar coronastilte vindt vandaag de 27ste editie van de Kalseibraderij in De Klinge plaats. De braderij opent vanmiddag om drie uur met een muzikale rondgang en een speciale gast....

Wase The Musketeers op 21ste Bierpassieweekend

SINT-GILLIS-WAAS/ANTWERPEN. Brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas zal van 1 tot en met 3 juli deelnemen aan het Bierpassieweekend in Antwerpen. De Wase brouwers zullen er nieuwste bier...