Digitale versie Huis van de Sint overtreft alle verwachtingen

SINT-NIKLAAS. De deuren van het digitale Huis van de Sint zijn gesloten en de cijfers zijn geteld. De digitale versie van het bekende Huis van de Sint trok ruim 446 072 cumulatieve bezoekers. 

"Achter  1 view staan meer kijkers.", verduidelijkt Geert Vandenhende, Algemeen voorzitter Coördinator Huis van de Sint, de cijfers, "Je zou zo een view kunnen aanzien als een groepje bezoekers dat het Huis van de Sint binnengaat. Het was voor ons zinvoller om een totaalbeeld te krijgen van de mogelijke cumulatieve views omdat dit het aantal bezoekers meer benadert. Uiteraard blijft dit steeds een schatting." 

De lesmappen voor scholen werden ruim 1077 keer gedownload. Dat is meer dan het dubbele van de ruim 500 klasbezoeken tijdens een normale editie. Bovendien werden nu alle Vlaamse provincies bereikt. Rekening houden met een gemiddelde van 25 leerlingen per klas zouden ruim 354 duizend leerlingen het Huis van de Sint hebben. Wellicht is dat aantal in werkelijkheid nog hoger, aangezien door steekproeven bekend werd dat 1 download in meerdere klassen werd gebruikt. Voor gezinnen werd rekening gehouden met 3 personen per gezin, wat neer zou komen op ruim 91300 bezoekers.

"Het was een editie om nooit te vergeten!  Dank je wel aan de leden van de Raad van Bestuur, de dienst Evenementen en Communicatie, de medewerkers van het SteM, de groendienst, Theater Tieret, vzw de Sleutels, BeTechnic, kinderkoor Mozaïek, de vrijwilligers en al diegenen die ik nu vergeet op te sommen.", zegt Vandenhende. (mb)

 

Lees ook:

Nieuwe bezoekersgids voor toeristen in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Toerisme Sint-Niklaas heeft de nieuwe bezoekersgids 2021 voorgesteld. De nieuwe gids voor toeristen en bezoekers kreeg een nieuw, groter formaat en telt nu 118 pagina’s met praktische...

Weervrouw Sabine Hagedoren te gast bij Sinterklaas

SINT-NIKLAAS. Weervrouw Sabine Hagedoren is morgen te gast bij Sinterklaas in ‘Li(e)ve Sint’, het streaming-programma rond Sinterklaas en gasten. Het programma is morgen vanaf 14.30 uur te bekijken...

Sinterklaasactie voor Stekense kinderen

STEKENE. Door de coronamaatregelen zal er in Stekene geen grootste sinterklaasshow worden georganiseerd. In plaats daarvan is er een tekenactie om Sinterklaas te verwelkomen.