Gastvrij Beveren bezorgt 85 kindjes sinterklaaskadootje

BEVEREN. Gastvrij Beveren, een groep vrijwilligers die zich inzet voor nieuwkomers in de gemeente, heeft 85 kansarme kinderen onverwacht een geslaagd sinterklaasfeest bezorgd.  Op vrijdag 4 december bengelde aan een aantal deuren in Beveren, Melsele en Haasdonk een sinterklaaspakketje met snoep en prentenboeken. 

"Omdat Sint-Maarten niet kon doorgaan door de coronacrisis heeft de gemeente Beveren het snoep verdeeld onder verschillende vrijwilligerorganisaties, waaronder Gastvrij Beveren. De prentenboekjes komen van een eerdere inzamelactie waarmee we door de coronacrisis niet eerder iets mee konden doen.", vertelt Annemie De Maeyer van Gastvrij Beveren, "We hebben scholen in Beveren en Melsele gecontacteerd met de vraag welke kindjes een sinterklaaskadootje konden gebruiken. Onze doelgroep zijn nieuwe inwoners maar op vraag van de scholen hebben ook een aantal kinderen van Vlaamse afkomst een pakketje gekregen. In totaal hebben we 85 pakketjes verdeeld." (mb, foto: Gastvrij Beveren)

 

Lees ook:

PVDA schenkt 15 laptops aan scholen Da Vinci

SINT-NIKLAAS. Een delegatie van PVDA heeft 15 laptops overhandigd aan de de scholen Da Vinci te Sint-Niklaas. De laptops zijn bedoeld voor kansarme leerlingen. Secretariaatsverantwoordelijke Randi...

Weervrouw Sabine Hagedoren te gast bij Sinterklaas

SINT-NIKLAAS. Weervrouw Sabine Hagedoren is morgen te gast bij Sinterklaas in ‘Li(e)ve Sint’, het streaming-programma rond Sinterklaas en gasten. Het programma is morgen vanaf 14.30 uur te bekijken...

Sinterklaasactie voor Stekense kinderen

STEKENE. Door de coronamaatregelen zal er in Stekene geen grootste sinterklaasshow worden georganiseerd. In plaats daarvan is er een tekenactie om Sinterklaas te verwelkomen.