Prosperhoeve wint Wase Erfgoedprijs

BEVEREN. De Prosperhoeve uit Beveren heeft de Wase Erfgoedprijs 2020 gewonnen. Het is de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. De Prosperhoeve werd gekozen uit 23 genomineerde onroerend erfgoedprojecten. De jury noemde het project door het inzetten van vrijwilligers bij het onderhoud en de restauratie van de inrichting maatschappelijke relevant en gedurfd. 

De herwaardering van het Hof de Fonteyne (Moerbeke) en Het Steenwerk en haar muntschat (Belsele) werden tot laureaat uitgeroepen. De prijs voor de algemene verdienste gaat naar Fred Van der Gucht, voormalig voorzitter van de Koninklijke Oudheidkundige Kring van het Land van Waas. De laureaten ontvangen elk een bedrag van 500 euro. De winnaar ontvangt een bedrag van 1000 euro. 

Door de coronacrisis was het niet mogelijk om een klassieke prijsuitreiking te organiseren. Als alternatief kregen alle genomineerden een doos met drank, versnaperingen en andere geschenken toegestuurd. Tijdens een video-reportage maakte Vlaams minister van Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele de winnaar bekend. (mb)

 

Lees ook:

Hamme blikt terug op 1001 Hamse nachten

HAMME. Ook in Hamme zijn er erfgoedactiviteiten. Daar wordt het centraal aangepast naar ‘1001 Hamse nachten’ met een terugblik naar het nachtleven van de jaren 1960, ‘70 en ‘80. Dat gebeurt aan de...