Fertikal grijpt nipt naast Leeuw van de Export 2020

BEVEREN. Het Beverse bedrijf Fertikal heeft z’n nominatie voor de  Leeuw van de Export niet kunnen verzilveren. Met drie prijs bekroont Flanders Invest & Trade (FIT) al 19 jaar jaarlijks aan Vlaamse bedrijven die nieuwe markten blijven verkennen of hun positie verstevigen in hun bestaande exportlanden. Woensdagavond werd de prijs uitgereikt tijdens een online awardshow. Fertikal verloor nipt van het Mechelse bedrijf Caeleste.

Fertikal is een toonaangevende producent van organische en organominerale meststoffen. Het bedrijf werd opgericht in 2007 en is gelegen in de Waaslandhaven. Fertikal verkoopt zijn producten in meer dan 55 landen wereldwijd en is een duurzaam bedrijf. Zij werken immers alleen met lokale grondstoffen met een traceerbare herkomst. Deze grondstoffen worden in een ultramoderne fabriek, die in 2014 nog volledig vernieuwd werd, verwerkt tot een duurzaam product. Op die manier produceren zij niet minder dan 75000 ton organische en organominerale meststoffen in de vorm van pellets.

Het bedrijf kreeg wel nog felicitaties van het gemeentebestuur voor z’n nominatie. "Ik ben bijzonder verheugd dat de inspanningen die Fertikal levert, niet onopgemerkt voorbij gaan en dat die, tijdens de uitreiking van de Leeuw van de Export, ook eens in de bloemetjes worden gezet. Beveren is immers zo veel meer dan een plattelandsgemeente. Met de aanwezigheid van de Waaslandhaven verbindt Beveren namelijk de charmes van een landbouwgemeente met de hoogwaardige industrie van een wereldhaven, waar bedrijven hun producten exporteren naar de andere kant van de wereld.", aldus burgemeester Marc Van de Vijver. (mb)

 

Lees ook:

VOKA lanceert Engelstalige website

REGIO.  Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland heeft een Engelstalige website gelanceert. Die moet de troeven van de regio Antwerpen-Waasland en haar dienstverlening internationaal onder de...