Niko wint Red Dot Design Award

Image
Mysteriouis van Nikko won een Red Dot Design Award.
SINT-NIKLAAS. Niko, het Sint-Niklase bedrijf dat bekend is om z’n schakelaars maar ook domotica, deur- en videofonie produceert, heeft een belangrijke prijs gewonnen. Het product Mysterious, waarbij schakelaars en stopcontact bijna ontzicht in de muur worden ingebouwd, won in de categorie ‚productdesign’ een Red Dot Award, een van ‘s werelds meest befaamde en bikkelharde internationale designwedstrijden.

De Red Dot Award wordt sinds 1955 toegekend aan creatieve, innovatieve en kwaliteitsvolle producten. Meer dan 3000 producten uit 49 landen is de concurrentie enorm. De producten die de internationale jury te zien krijgt, worden getest en beoordeeld volgens graad van innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, milieubewustheid en functionele duidelijkheid. Na meer dan 50 jaar heeft de award een flinke reputatie opgebouwd. Het bedrijf dat zo’n prijs krijgt, mag bijna zeker zijn dat het bekroonde product een succes zal worden. "Succesvolle producten verschillen van minder succesvolle producten doordat ze ook in de echte wereld standhouden", zegt designexpert prof. dr. Peter Zec, initiatiefnemer van de red dot design award. "Een succesvolle deelname aan een designwedstrijd kan al een indicatie zijn van het latere commerciële succes van een product, omdat deze wedstrijden een objectivering mogelijk maken van de anders heel subjectieve beslissingen op het vlak van design."

Niko won een design award voor Mysterious, dat door de jury werd omschreven als uitzonderlijk en innovatief design’. Het gamma heeft schakelaars, stopcontacten, tv- en netwerkaansluitingen die niet op de muur worden gemonteerd maar wel in de muur. Daardoor vormen muur en toestel uiterlijk één geheel.

Mysterious zal, samen met de andere producten die een award wonnen, van 30 juni tot 26 juli 2009 te zien zijn op de tentoonstelling ‚Design on stage - winners red dot award: product design 2009’ in het red dot design museum op de site van de ‘Zeche Zollverein’, Gelsenkirchener Strasse 181 in het Duitse Essen.

Meer informatie over het mysteriousgamma is ook terug te vinden op mysterious.be. (mb)