Fietsgemeenschap Critical Mass Sint-Niklaas houdt fietsactie

SINT-NIKLAAS. Fietsgemeenschap Critical Mass Sint-Niklaas houdt zondagochtend om 11 uur, tijdens de autovrije zondag, een fietsactie. Met een fietstocht door de stad wil de fietsgemeenschap aandacht vragen voor de verschillende pijnpunten voor fietsers. Dat zijn bijvoorbeeld kruispunten waar de zachte weggebruiker in conflict komt met auto’s zoals de oversteekplaats op het einde van de Leopold II-laan aan Bond Moyson, de kruispunten op de singel aan de Alma, het Brugsken en de Antwerpse Steenweg en aan grote ronde punten. Beter afgestelde verkeerslichten zouden volgens de gemeenschap al een flinke verbetering zijn. 

Ook een algemeen verbod +3,5ton tijdens piekuren (venstertijden) binnen de Singel, de verdere uitrol zone 30 binnen de Singel en het versneld autoluw maken van de Grote Markt staan op het verlanglijstje van de fietsgemeenschap. "Dat de dienst mobiliteit een serieus tandje heeft bijgestoken om het veiliger te maken voor de fietsers in onze stad hebben we gemerkt. Ook wij juichen de vele aanpassingen voor een fietsvriendelijkere stad toe. Maar dikwijls blijft het bij symbooldossiers en worden de écht gevaarlijke punten over het hoofd gezien.", zegt Pieter Serverius, een van de initiatiefnemers. "De fietsroute die vele van onze kinderen dagelijks afleggen naar school, is geen ontspannende zondagsrit. Het blijft soms een hindernissenparcours waar het gevaar letterlijk om de hoek schuilt en waar je als ouder best niet al te lang bij stilstaat. Maar dat gaan wij op 20 september dus wél doen!"

Wie wil meefietsen komt zondagochtend om 11 uur naar de Grote Markt. Via de facebookpagina criticalmasssintniklaas kan je je deelname bevestigen. (mb)

 

Lees ook:

Actie Goliath levert 1 verboden wapen op

BEVEREN. De federale en lokale politie hebben donderdagavond een grote controleactie Goliath gehouden in Oost-Vlaanderen. De actie was op de eerste plaats gericht op de bestrijding van diefstallen...

Provincie lanceert spaarkaartactie korte keten

OOST-VLAANDEREN. Vandaag start de vijfde editie van de ‘Week van de Korte Keten’. Daarin staan lokale hoeve- en streekproducten in de kijker. Voor de tweede keer koppelt de provincie Oost-Vlaanderen een spaaractie...