Parkeeractie in Kruibeke

ImageKRUIBEKE. Zondag 26 oktober gaat 'Vrouw en Maatschappij Kruibeke' in de Kruibekestraat te Bazel vanaf 9 uur een actie voeren rond parkeren in Kruibeke. Deze zal plaatsvinden  in de buurt van de handelaars het Zoetje en bakker Raf. Vrouw en Maatschappij werkte i.s.m. met de schepen van mobiliteit Dirk De Ketelaere, een dossier uit rond parkeren in Kruibeke. Zij inventariseerden de bestaande situaties en dokterden samen verbeteringen uit.

 

Een eerste voorstel willen ze nu graag op ludieke wijze in de aandacht brengen. Het gaat om een proefproject rond kort parkeren, daar waar een aantal handelaars vlak bij elkaar gevestigd zijn. Zowel de handelaar als de winkelbezoeker heeft hier voordeel bij.

 

In de Kruibekestraat zal de aandacht getrokken worden van al wie voorbij stapt of rijdt, door een reuze parkeerschijf, een opvallend tapijt en een go-cart. V&Mij heeft tevens een flyer ontworpen waarin de actie wordt toegelicht.

 

Vrouw en Maatschappij omschrijft ook het waarom van de actie: "Je bent onderweg met de auto en wil snel even binnenspringen bij de bakker, de krantenwinkel, de bank, de apotheek, … Voor deze korte boodschappen zou het heel handig zijn om snel een parkeerplaats te vinden zo dicht mogelijk bij de deur van de winkel."

 

ImageOp die situatie wil V&M de oplossing voor vinden en die zit volgens hen in het kort parkeren: "Waar een aantal handelaars vlak bij elkaar gevestigd zijn, een tweetal parkeerplaatsen vrijhouden voor kort parkeren, bijvoorbeeld een kwartier, bevordert de parkeerroulatie. Je zal hier sneller een plaatsje vinden dan waar auto’s urenlang mogen parkeren."

 

Goed idee natuurlijk maar hoe gaat dat gerealiseerd worden? "Op de plaatsen bestemd voor kort parkeren dien je  je parkeerschijf te gebruiken. Uiteraard geldt dit alleen tijdens de openingsuren van de winkels. ’s Avonds en ’s nachts mag je hier langer parkeren.", luidt het.


V&M stelt dan ook voor om in de Kruibekestraat, vlakbij enkele winkels en rechtover het Sint-Jorisinstituut, een proefproject in te voeren om het kort parkeren in realiteit te kunnen uittesten. Daarbij kan de vraag gesteld worden of een kwartier voldoende is of moet het een half uur worden? Van 7-17u of beter van 8-18u? Wel of niet geldig in het weekend?

 

Na gunstige evaluatie zal V&Mij het gemeentebestuur adviseren het kort parkeren officieel toe te passen en uit te breiden naar elders in de gemeente. Omdat het maar om een zeer beperkt aantal plaatsen gaat zal er volgens de initiatiefnemers, voldoende ruimte over zijn voor langparkeerders. "Indien nodig kunnen zij uitwijken naar de parking van het woon- en zorgcentrum Wissekerke", aldus nog V&M (Rolf Duchamps)

 

 

 

Lees ook:

Anja Peeters die 'Het Zoetje' runt en het invoeren van kortparkeren ee goede oplossing vindt.BAZEL/KRUIBEKE. Zoals we reeds hadden aangekondigd voerde 'Vrouw & Maatschappij' van CD&V...