Omgeving Bankwegelhof krijgt buurtinformatienetwerk

BEVEREN. Het nieuwe informatienetwerk zal actief zijn in de straten Bankwegel, Bankwegelhof, Berkenhof, Donkerstraat, Europalaan, Hagedoornstraat, Heiveldstraat, Kerselarenhof, Koben Geertstraat, Leon Labytstraat, Levergem, Notelarenhof, Reepdorp, Schoofland en Van Craenenbroeckstraat in Beveren.

Korpschef Leo Mares is tevreden dat het aantal buurtinformatienetwerken stijgt in de politiezone Waasland-Noord. De netwerken zijn immers een grote hulp in de strijd tegen diefstallen. 

buurtinformatienetwerk

Een buurtinformatienetwerk (BIN) is een samenwerkingsverband tussen de inwoners en de lokale politie binnen een bepaalde buurt. "Binnen een buurtinformatienetwerk is er een permanente informatie-uitwisseling tussen buurtbewoners en politie.  Wanneer bewoners iets verdachts zien in hun wijk verwittigen ons via het buurtinformatienetwerk", vertelt BIN-verantwoordelijke inspecteur Natasja Van Wiele. "Wij schatten de situatie in en kunnen beslissen om naar alle aangesloten BIN-leden een telefonisch bericht te verspreiden met de vraag om mee uit te kijken naar verdachte personen of voertuigen. Het uitwisselen van deze informatie zorgt voor een grotere sociale controle, moedigt de waakzaamheid van de burger aan en verhoogt de meldingsbereidheid."

Aansluiten bij een buurtinformatienetwerk is gratis en eenvoudig. Meer informatie is te vinden op de webpagina politie.be/5904/vragen/buurtinformatienetwerk.  Wie een buurtinformatienetwerk wil oprichten, neemt contact op met de politie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. (mb)

 

Lees ook:

Resultaten controleactie Goliath

BEVEREN.  De politie Waasland-Noord nam in de nacht van donder- op vrijdag met zes politiemensen en een drughond deel aan de actie Goliath. De politieploegen besteedden extra aandacht aan diefstallen uit...

Blauwalg vastgesteld in Noord-Zuid-Verbinding

BEVEREN. De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) heeft blauwalgen vastgesteld in de Noord-Zuidverbinding van aan de Kieldrechtse Welen tot aan het pompstation Stenengoot. Blauwenalgen zijn gevaarlijk...