Coronakunst in Kruibeke

KRUIBEKE. Tijdens de lockdown daagde de cultuurdienst van de gemeente Kruibeke haar inwoners uit om creatief aan de slag te gaan en kunstwerken te maken. De ingezonden werken zijn nu te bekijken in winkeletalages in Kruibeke.  Zo zijn er in de etalage van Annemieke Foubert werken te zien van haar echtgenoot Peter Raedschelders en haar twee kleindochters.

De 4.5 jaar oude Joanna ging aan de slag met eierdozen, kartonnen borden en plaaster. De 2.5 jaar oude Rosie kleurde dinosaurusprenten in. Haar man Peter Raedschelders vertrok van bestaande schilderijen en plaatste er coronavirussen bij.  "Ik hecht veel belang aan een mooie etalage en vind het fijn om deze kunst-uitdaging in Kruibeke te ondersteunen", zegt Annemieke Foubert.  

Bij Optiek AM Foubert loopt een wedstrijd waarmee een prent van wiskunstenaar Peter Raedschelders te winnen valt. Het antwoord op de wedstrijdvraag 'welke dino kleurde Rosie?' is te vinden in de etalage. Antwoorden zijn welkom in de winkel of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (noteer hierbij zeker je naam en adres). (mb)

 

Lees ook:

Beverse Tennisclub mag activiteiten herstarten

BEVEREN. Op 20 juli moest de Beverse Tennisclub haar Gastronomisch Dubbeltornooi stilleggen omdat een bezoeker positief werd getest op covid-19. Nu zowel de organisatoren als deelnemers negatief...

Woonzorgcentra Zorgpunt Waasland tijdelijk dicht

REGIO.  Zorgpunt Waasland heeft sinds zaterdag haar woonzorgcentra in Beveren, Kruibeke, Sint-Niklaas en Zwijndrecht tijdelijk gesloten voor bezoek. Alvast tot morgen, dinsdag 28 juli, is er geen...

Temse neemt bijkomende coronamaatregelen

TEMSE. Na recente coronabesmettingen heeft Temse exta maatregelen genomen om het coronavirus in te dijken. Zo zijn alle kermissen en de daaraan verbonden activiteiten geannuleerd.