Coronakunst in Kruibeke

KRUIBEKE. Tijdens de lockdown daagde de cultuurdienst van de gemeente Kruibeke haar inwoners uit om creatief aan de slag te gaan en kunstwerken te maken. De ingezonden werken zijn nu te bekijken in winkeletalages in Kruibeke.  Zo zijn er in de etalage van Annemieke Foubert werken te zien van haar echtgenoot Peter Raedschelders en haar twee kleindochters.

De 4.5 jaar oude Joanna ging aan de slag met eierdozen, kartonnen borden en plaaster. De 2.5 jaar oude Rosie kleurde dinosaurusprenten in. Haar man Peter Raedschelders vertrok van bestaande schilderijen en plaatste er coronavirussen bij.  "Ik hecht veel belang aan een mooie etalage en vind het fijn om deze kunst-uitdaging in Kruibeke te ondersteunen", zegt Annemieke Foubert.  

Bij Optiek AM Foubert loopt een wedstrijd waarmee een prent van wiskunstenaar Peter Raedschelders te winnen valt. Het antwoord op de wedstrijdvraag 'welke dino kleurde Rosie?' is te vinden in de etalage. Antwoorden zijn welkom in de winkel of op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (noteer hierbij zeker je naam en adres). (mb)

 

Lees ook:

Opnieuw stijging in aantal covid-patiënten

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zit deze week een duidelijk stijgende lijn in de covid-cijfers bij AZ Nikolaas en AZ Lokeren. Maandag waren er 2 covid-patiënten opgenomen, dinsdag en woensdag waren dat er...

Kruibeke tegen Kanker

KRUIBEKE.  Een groep enthousiastelingen organiseert onder de noemer ‘Kruibeke tegen Kanker’ het evenement ‘Kruibeke fietst op rollen’ om geld in te zamelen voor de 1000km van Kom op tegen Kanker. 

Covid-update AZ Nikolaas en AZ Lokeren (02.10.2021)

SINT-NIKLAAS/LOKEREN. Er zit eindelijk weer een duidelijke dalende lijn in het aantal covid-opnames in AZ Nikolaas en AZ Lokeren.  Maandag en dinsdag waren er 7 covid-patiënten opgenomen, waarvan er...