Peddelroute Waasland geopend

LOKEREN. In Lokeren is de nieuwe ‘Peddelroute Waasland’ geopend. Dat zou normaal gezien reeds op 29 maart gebeurd zijn maar toen stak het coronavirus daar een stokje voor.  De route is 31 kilometer lang en gaat over de Durme, Moervaart, de Zuidlede en het Kanaal van Stekene. Onderweg zijn er verschillende aangepaste steigers en pontons om uit te rusten. De route is af te leggen met een kajak, kano of supboard. Kajaks of kano’s huren kan in Lokeren of in Wachtebeke. 

De lage aanlegsteiger aan het Joséphine Charlottepark is individueel vrij te gebruiken, net zoals die aan de Veerstraat en aan de Middendam in Daknam. Deze zijn alle drie eigendom van de stad. Ook zijn er twee terug te vinden aan de splitsing Zuidlede/Durme. De steigers aan de Veerstraat, Middendam en één aan de splitsing zijn nieuw.

De peddelroute is vrij te downloaden via lokeren.be/peddelroute. (mb)

info: dienst Sport, 09 340 50 80, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Lees ook:

Actie voor rookvrije speelterreinen

REGIO. Vandaag, 31 mei, is het Werelddag zonder Tabak. Net zoals de voorbije jaren organiseert de Generatie Rookvrij een bellenblaasactie. Daarbij roepen ze op om samen bellen te blazen i.p.v. rook...

Dag van de buren met mobiele koffiekar

SINT-NIKLAAS. Dienstencentrum De Schutterij in Sinaai heeft gisteren de Dag van de Buren gevierd met een koffieklets in de buurt rond het dienstencentrum. Met een golfkarretje reden medewerkers door de...