Drie gewonden bij ontploffing bij chemiebedrijf LANXESS

HAVEN. Vanmorgen zijn bij een ontploffing bij LANXESS aan de Scheldelaan in Lillo drie medewerkers gewond geraakt. De drie werden na verzorging en controle ter plaatse overgebracht naar het ziekenhuis. De ontploffing gebeurde tijdens werken aan een pomp in het caprolactamcomplex. De oorzaak wordt nog onderzocht. 

Uit een getroffen installatiedeel werd ammoniumnitriet (NH4N02) opgevangen, om verder behandeld te worden in de afvalwaterinstallatie op de site. Een ander deel van de installatie werd gecontroleerd tot stilstand gebracht. De andere productie-eenheden in de caprolactamcomplex bleven verminderd doorwerken. Caprolactam is een voorproduct voor de productie van plastic. Verschillende metingen toonden aan dat er op geen enkel moment gevaar was voor de omgeving.

LANXESS in België

LANXESS nv heeft twee vestigingen in het Antwerpse havengebied, waar rubberchemicaliën en tussenproducten voor kunststoffen worden gemaakt. In Lillo worden caprolactam en polyamide gefabriceerd en in Kallo worden glasvezel en rubberchemicaliën vervaardigd. Er werken zowat 1.000 werknemers. (mb, foto: LANXESS)

 

Lees ook:

Auto in gracht

BEVEREN. Vrijdagnacht om 1.30 uur is in de Dijkstraat in Beveren een auto in de gracht beland. De bestuurster legde een positieve ademtest af. Ze werd licht gewond. (mb)

Dronken man ramt twee auto’s

TEMSE. Op de Burgemeester Achiel Heymanstraat reed een 26-jarige man uit Temse met zijn voertuig tegen twee geparkeerde auto’s. De man legde een positieve ademtest af. Uit de ademanalyse bleek dat...

Lichtgewonden bij twee ongevallen

BEVEREN/SINT-GILLIS-WAAS. Gisterochtend is een bestuurder lichtgewond geraakt bij een aanrijding. Twee wagens botsten rond 11 uur met elkaar op de Binnendijk in Sint-Gillis-Waas.