Fit20 voorgesteld: vanaf januari iedereen in 20 minuten fit

SINT-NIKLAAS. In Sint-Niklaas is Fit20 voorgesteld. Het is het nieuwste project van ondernemer Jo Vermeiren, die ook zaakvoerder is van Dex Easy Car Shopping en De Autospecialist. Het concept van fit20 werd in Nederland ontwikkeld. Vermeiren ontdekte Fit20 tijdens een zoektocht naar een gezondere levensstijl na een sportongeval en besloot het concept naar onze streek te halen. 

Fit20 is geen doorsnee fitness. "We zijn op verschillende manier anders. Bij Fit20 kom je binnen en hoef je je niet om te kleden. Alle toestellen zijn op maat ingesteld en de personal trainer staat klaar, zodat je geen tijd verspilt en 20 minuten later sta je weer buiten", vertelt Jo Vermeiren. "We trainen intensief op vijf spiergroepen, op de spiervezel die wordt aangesproken in stresssituaties en die je de nodige energie geeft om door te gaan."  De gloednieuwe fit20-studio boven de Dex-garage bevat zes toestellen waarop in slow motion oefeningen worden uitgevoerd. Het resultaat is spieropbouw en een algemeen gevoel van fitheid. 

Het concept richt zit op drukbezette mensen, die niet noodzakelijk graag sporten, maar zich wel fitter wensen te voelen. Al benadrukt Jo Vermeiren dat alle leeftijdscategorieën welkom zijn: "We mikken ook op een categorie van mensen die zich niet zo gelukkig voelen in de doorsnee fitness studio, bijvoorbeeld mensen in de herfst van hun leven die liever niet sporten op plaatsen waar ze bekeken worden. Bij Fit20 is de kans op blessure zo goed als nihil en toch werken ze aan hun fitheid."

uitbreiding

Hoewel Fit20 pas in januari pas goed van start gaat, zijn er al plannen om uit te breiden. "Een fit20-studio draait op 180 à 200 leden. We denken in Sint-Niklaas snel aan 180 leden te zitten. Daarna kunnen we uitbreiden. Ik heb een overeenkomst met Fit20 België om binnen de vijf jaar een fit20-studio te openen in Beveren, Stekene, Temse en Waasmunster.", aldus Vermeiren. 

De fit20-studio gaat in janauri 2020 officieel open voor het publiek maar in december zijn er al vrijblijvende introductietrainingen en informatieavonden. Abonnementen kennen een looptijd van 6 maanden, met één keer trainen per week. Een duo-trainingssessie, trainen met een vaste of wisselende trainingspartner, kost 22,5 euro per week, solotrainingen kosten 30 euro per week. Een professionale coach, opgeleid door Fit20 International, begeleidt de trainingen. Meer informatie is te vinden op fit20.be/nl. (mb)

 

Lees ook:

Buitenfitness in elke Beverse deelgemeente

BEVEREN. Gemeenteraadslid Jeroen Verhulst (CD&V) heeft een voorstel ingediend om in elke deelgemeente van Beveren een buitenfitness te voorzien. Dat moet de inwoners van Beveren inspireren om te...

Spreuken fleuren gemeenten in het Waasland op

REGIO. Gisteren is de tiendaagse van de geestelijke gezondheid gestart. Het thema is dit jaar ‘Samen veekrachtig’. Tot 10 oktober worden in het Waasland verschillende acties rond geestelijke...