Minister volgt SVK in zaak over vrachtverkeer

SINT-NIKLAAS. Bewoners van het Westerplein vroegen bij de vernieuwing van de omgevingsvergunning van SVK om de vrachtwagens niet langer over het Westerplein te laten rijden. Die omgeving is een druk bewoonde buurt met een speelpleintje en de fietsostrade in de buurt. De stad steunde de vraag van de buurt en stelde voor dat SVK z’n vrachtverkeer liet rijden via een in- en uitgang aan de Langhalsbeekstraat.

Het bedrijf ging in beroep en kreeg gelijk van minister van Leefmilieu Koen Van den Heuvel. Daardoor moet het bedrijf de ontsluiting voor z’n goederenverkeer niet verhuizen. De stad Sint-Niklaas laat het hier niet bij en stapt naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen.

"Het is een druk bewoonde buurt, met een speelpleintje en een fietsostrade vlakbij. Daar passeren nu 40 à 80 camions per dag van 6 uur ’s ochtends tot 22 uur ’s avonds, met alle lawaai- en andere hinder van dien.", reageert PVDA-gemeenteraadslid Jef Maes, "Hoe is het mogelijk dat de minister van leefmilieu geen aandacht heeft voor de wensen van de omwonenden? Het kleinste kind kan zien dat het voorstel om een andere in- en uitgang te gebruiken voor minder overlast zorgt in de stad. Voor SVK gaat het over een beperkte aanpassing die geen enkele impact heeft op de economische activiteit van het bedrijf. Maar het maakt wel een groot verschil voor de omwonenden." (mb)

 

Lees ook:

Geen beroep tegen sluiting asbeststort

SINT-NIKLAAS. SVK heeft geen beroep aangetekend bij de Raad van Vergunningsbetwistingen na de beslissing van minister Joke Schauvliege om het asbeststort in de Langshalsbeekstraat te sluiten. Het...

CD&V wil asbestactieplan voor Sint-Niklaas 

SINT-NIKLAAS. Vlaams minister Joke Schauvliege wijst het beroep van SVK tegen de sluiting van het stort aan de  Langshalsbeekstraat af. Na de eerste sluiting wilde SVK het stort openhouden voor...