Eindelijk lichtenregeling voor bedrijvenzone Hogenakkerhoek 

MELSELE/KRUIBEKE. De Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) en Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hebben een akkoord bereikt over de plaatsing van verkeerslichten aan het kruispunt van Zwaluwbeek en de N419 (Krijgsbaan). Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland was hiervoor al lang vragende partij. De verkeerslichten moeten er ten laatste eind 2019 staan. 

De ontsluiting van het industrieterrein op de gewestweg N419 is al langer een probleem. De moeilijke ligging van het kruispunt zorgt dagelijks voor verkeersproblemen. Bovendien ligt de zone in een gebied waar niet enkel de gemeenten Kruibeke, Beveren en Zwijndrecht aan elkaar grenzen maar ook de provincies Oost-Vlaanderen en Antwerpen. Reeds in 2017 startte de Antwerps-Wase Kamer een overlegproces met de bevoegde overheden en infrastructuurbeheerders op om een lichtengeregeld kruispunt te bekomen."Het was geen evident proces, maar we zijn erg verheugd dat er nu een oplossing uit de bus is gekomen", zegt Dirk Bulteel, directeur Belangenbehartiging van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. "De ondernemingen worden binnenkort geconfronteerd met de werken van Oosterweel op linkeroever en de ingrijpende werken van Aquafin in de Burchtstraat in Kruibeke. Dat maakt dat bedrijven tegen een moeilijke periode aankijken. Dergelijke ingrepen verzachten de omstandigheden aanzienlijk"

De lichtenregeling wordt in een tijdelijke opstelling geplaatst voor de duur van de Oosterweelwerken tot eind 2025. Gedurende deze periode wordt geëvalueerd hoe een definitieve opstelling kan geplaatst worden. De Kamer is ook tevreden dat ook de voorrangsregel in de Hogenakkerstraat definitief wordt aangepast. Zo krijgt het lokaal economisch verkeer voorrang op het sluipverkeer. (mb)

 

Lees ook:

Voka stoomt starters klaar om New York te veroveren

REGIO.  Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland start in mei met Tech@venture - New York. Als jonge techbedrijven willen groeien is internationaliseren noodzakelijk en daarvoor is  New York in...

Industrie maakt zich zorgen over lerarentekort

REGIO. De bedrijven in Antwerpen en het Waasland maken zich grote zorgen over het lerarentekort. Dat zegt Voka – regio. Volgens Voka zijn er nu meer dan 900 vacatures voor leerkrachten waar dat de...