Jolien Van Puyvelde uit Beveren kan ‘Lady Chef of the Year 2025’ worden

BEVEREN. Jolien Van Puyvelde van restaurant VAS uit Beveren is een van de vijf genomineerden die kans maken op de titel ‘Lady Chef of the Year 2025’. Zij is daarmee de enige uit de wijde regio die kans maakt op de titel.
De culinaire wedstrijd ‘Lady Chef of the Year’ is opnieuw gestart. Dit jaar moeten de finalisten een creatief gerecht bereiden met het gerenommeerde The Duke of Berkshire-varkensvlees, een ingrediënt dat geroemd wordt om zijn uitstekende kwaliteit en smaak. Kenmerkend voor ‘The Duke’, op de kaart gezet door het West-Vlaamse bedrijf Danis, zijn de uitgesproken zachte smaak en sappigheid als gevolg van het mooi gedoseerde intramusculair vet.
Naast Jolien Van Puyvelde van restaurant VAS uit Beveren dingen ook Roberta Silvestrini van L’Angelo Rosso uit Sint-Truiden, Loélia Gachadoat van Pluriel uit Libin, Fran Mertens van Dunas uit Knokke-Heist en Camille Cosnefroy van Groseille uit Schaarbeek mee naar de titel ‘Lady Chef of the Year 2025’.
De prijs bekroont sinds 1991 elk jaar een vrouwelijke chef die uitblinkt in excellentie, innovatie en leiderschap binnen de Belgische gastronomie. De titel wordt uitgereikt door een academie van collega-chefs, culinaire recensenten en gepassioneerde foodies. De wedstrijd wil vrouwelijke chefs inspireren, motiveren en meer zichtbaarheid geven in de Belgische culinaire wereld. Wie dit jaar de titel wint, wordt later dit jaar bekend gemaakt. Vorig jaar mocht Lize Willems van restaurant Ma Marraine in Tongeren de felbegeerde titel in ontvangst nemen. (mb, foto: © Force3)