Studenten genomineerd voor bachelorprijs met bewustmakingscampagne baarmoederhalskanker

SINT-NIKLAAS. Wendy Speleman (35) en Veerle Stappers (35) uit Sint-Niklaas, studenten Verpleegkunde aan hogeschool Odisee, zijn genomineerd voor de Bachelorprijs, een award die de Vlaamse Scriptieprijs jaarlijks uitreikt aan de beste bachelorproef. Beide vrouwen onderzoeken in hun bachelorproef hoe ze de barrières kunnen doorbreken bij de screening van baarmoederhalskanker. Daarvoor maakten ze een filmpje waarin ze vrouwen duidelijk en goed informeren over wat ze kunnen verwachten.  Door vrouwen een realistisch beeld te schetsen van het onderzoeken hopen de studenten dat meer vrouwen zich laten screenen. 

"We zijn beiden vrouwen die tot de screeningsdoelgroep behoren. Het leek ons een uitdaging om ons daar verder in te verdiepen.", zeggen Wendy Speleman en Veerle Stappers. "Baarmoederhalskanker behoort wereldwijd tot de top 3 van meest voorkomende kankers bij vrouwen. In ruim de helft van de gevallen hebben de vrouwen zich nooit laten screenen."

De Bachelorprijs wordt op 19 december uitgereikt in het Iers College in Leuven. Aan de erkenning is een geldprijs van 1.500 euro verbonden. (mb)

 

Lees ook:

Eerste virtuele infodag bij Odisee hogeschool

REGIO. Coronacrisis of niet, laatstejaars secundair onderwijs, en ook volwassenen die een hogeschoolopleiding willen volgen, moeten een studiekeuze kunnen maken. Nu de klassieke  info- en...