Odisee Hogeschool krijgt goede review

SINT-NIKLAAS. Hogeschool Odisee krijgt een goede review van de NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditiatieorganisatie). Het is de eerste keer dat dergelijke review werd gehouden. Odisee wordt geprezen omwille van haar onderwijsbeleid, gestoeld op een breed gedragen visie en de aanwezig kwaliteitscyclus. Daarmee scoort de onderwijsinstelling goed op vlak van visie, beleid, evaluatie en verbetering.

Goed nieuws voor de Hogeschool Odisee: na een instellingsreview door het NVAO (Nederlands-Vlaamse Accreditiatieorganisatie), de organisatie die toeziet op de kwaliteit van het hoger onderwijs in Vlaanderen en Nederland, krijgt de hogeschool een goed rapport.  De instelling bezocht in het vorig najaar alle Vlaamse hogescholen twee keer. Op basis van die bezoeken roemt het NVAO Odisee omwille van haar adequaat onderwijsbeleid dat voortdurend waakt over de kwaliteit van haar opleidingen. Ook is het NVAO tevreden over de manier waarop Odisee dat doet. 

"Terugblikkend op de twee bezoeken en alle gesprekken die de commissie gevoerd heeft, komt ze tot de conclusie dat Odisee beschikt over een onderwijsvisie die tot stand gekomen is in een intensief participatief visieproces en daardoor breed gedragen wordt. De visie is duidelijk verwoord in aansluitend beleid", vindt de commissie. "Het eigenaarschap dat alle betrokkenen daarbij voelen, zorgt voor veel positieve energie. Er is duidelijk sprake van een goed georganiseerde kwaliteitscyclus op alle niveaus en een doorleefde kwaliteitscultuur. De commissie concludeert dat Odisee aan de vier standaarden voldoet op het vlak van visie, beleid, evaluatie en verbetering." 

Algemeen directeur Joris Rossie is uiteraard tevreden met het resultaat. "Samenvattend kun je stellen dat de commissie vindt dat Odisee doet wat het belooft. Dat onze onderwijsvisie niet het resultaat is van een top-to-down-benadering en overal in de organisatie in de praktijk wordt gebracht, is een pluim voor de Odisee-organisatie en straalt onmiskenbaar af op onze studenten.", aldus Rossie.  

Het is de eerste keer dat in Vlaanderen dergelijke doorlichting van hogescholen werd gehouden. 

Odisee

Odisee biedt 25 bacheloropleidingen in zes studiegebieden (Lerarenopleiding, Sociaal-Agogisch Werk, Biotechniek, Gezondheidszorg, Bedrijfskunde en Technologie) en diverse vervolgopleidingen. Ze heeft campussen in Aalst, Brussel, Gent en Sint-Niklaas. (mb)

 

Lees ook:

Cursus aquacultuur bij Odisee Hogeschool

SINT-NIKLAAS. Odisee Hogeschool en  HZ University of Applied Sciences uit het Nederlandse Vlissingen hebben de handen in elkaar geslagen voor een cursus aquacultuur. In de opleiding is er een...

Studenten krijgen examenresultaten via mobiele app

SINT-NIKLAAS. Afgelopen weekend kregen de studenten van hogeschool Odisee de resultaten van de examens die ze de afgelopen maand hebben afgelegd. Dat gebeurde voor het eerst via een mobiele app. Dat is...

Engelse studenten op uitwisseling in Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS.  19 Engelse studenten van de lerarenopleiding van de Canterbury Christ Church University zijn twee weken te gast in Sint-Niklaas. Ze zijn op uitwisselingsproject bij de lerarenopleiding Secundair...