Nieuwe fietsrekken aan station Sint-Niklaas

SINT-NIKLAAS. Eind november zijn aan de achterzijde van het station nieuwe fietsrekken geplaatst, goed voor 384 fietsen. Ook op het Stationsplein zijn fietsrekken vervangen en bijgeplaatst. In totaal werden 510 nieuwe fietsrekken en 268 extra fietsplaatsen geïnstalleerd. De rekken kostten 45.000 euro.

De stad Sint-Niklaas heeft de ambitie om een echte fietsstad te worden. Dat wil het doen door de fiets zichtbaar te maken in het straatbeeld. Dat het fietsbeleid werkt, moet blijken uit onderzoek van Acerta dat stelt dat 1 op 3 Sint-Niklazenaren de fiets neemt voor het maken van woon-werkverkeerverplaatsingen. Daarnaast investeert de stad in fietsinfrastructuur en een fietsparkeerplan. Bij het opmaken van dat plan bleek dat er aan het station onvoldoende fietsplaatsen waren. Daarom werden er op 27 en 28 november nieuwe fietsrekken geplaatst aan de achterzijde van het station, goed voor 384 fietsen. Op het Stationsplein werden ouden rekken vervangen en extra rekken bijgeplaatst, goed voor 268 extra plaatsen. De rekken kostten de NMBS en de stad 45.000 euro. 

Daarnaast kunnen fietsers hun fiets laten herstellen in fietspunt De Versnelling. Aan het station kunnen fietsen ook geparkeers worden in de bewaakte fietsenstalling De Bareel. (mb)

 

Lees ook:

Werken aan stationsomgeving Zwijndrecht 

ZWIJNDRECHT. Vandaag start de heraanleg van het plein in de stationsomgeving in de Statiestraat, tussen de overweg en het kruispunt met de Lindenstraat. Ook de voet- en fietsverbinding naar de Alice...

NMBS vernieuwt stationsparking Temse

TEMSE. De NMBS start op maandag 27 juni met de vernieuwing van de parking aan het station in Temse. De bedoeling is om de werken af te ronden tegen het bouwverlof. Tijdens de werken zal de parking...