Gemeente moderniseert Stationsplein Melsele

ImageMELSELE. De omwonenden hebben er lang naar gevraagd en weldra zullen zij kunnen uitkijken op een hedendaags Stationsplein aan de Spoorweglaan. Schepen Raf Van Roeyen zal op de komende gemeenteraad van Beveren de principebeslissing voor renoveren vragen en met een eerste schets naar een ontwerper gaan. Momenteel is het Stationsplein slecht ingericht, heeft een oude wegenis en een vervallen fietsenberging.

Het schetsvoorstel dat werd opgemaakt door de groendienst, de dienst verkeer en ruimtelijke ordening, toont een modern Stationsplein met heel wat groen. Er was overleg voor met de omwonenden die er op aandrongen het groen zeker te behouden. Een braakliggend stuk grond van de NMBS, zal ook aangewend worden voor groenaanleg.
De toegang tot het Stationsplein zal langs de Spoorweglaan, die wat zal versmald worden, met een kleine rotonde worden ingeleid om dan rond de 18 centrale parkeerplaatsen te rijden. Er zijn ook nog 12 parkeerplaatsen langs de kant van de sporen waar ook een overdekte fietsenberging is voorzien voor 72 fietsen. Ook langs de overkant der sporen wordt nog een fietsenberging opgericht.


Achteraan het plein waar het keerpunt voor voertuigen is, komt een kiss & ridezone. Verderop richting akkerland worden een plein en een grasstrook aangelegd, voor een groot deel omgeven door struiken. Het Stationsplein wordt alvast heel wat vriendelijker en groener. Schepen Van Roeyen verwacht dat heraanleg vrij snel zal kunnen uitgevoerd worden. (fvdv)

 

Lees ook:

Het stationsplein in MelseleBEVEREN. Drie jaar geleden kondigde het gemeentebestuur de herinrichting van het stationsplein in Melsele aan. Het slecht ingerichte plein met vervallen fietsberging zal...