Zondag arriveert Sinterklaas in zijn thuisstad en Huis van de Sint

SINT-NIKLAAS. Sint-Niklaas maakt zich op voor de komst van haar patroonheilige, Sinterklaas, op zondag 12 november. Het belooft opnieuw een groots feest te worden, want de aankomst van de kindervriend is de start van meer dan drie Stad van de Sint. De reeks evenementen kent vaste waarden als het Huis van de Sint en Sint in de piste en een aantal nieuwigheden als de wereldrecordpoging sinterklaasliedjes zingen, een stunt van klimpiet en het sinterklaasspel. 

Zondag is het eindelijk zo ver: hét moment van het jaar waar heel wat kinderen naar uitkijken, nl. de aankomst van Sinterklaas in Sint-Niklaas. Het is meteen de start van een reeks evenementen waarin de patroonheilige van Sint-Niklaas wordt gevierd. Alle registers worden opengetrokken om er een onvergetelijk feest van te maken. Het speelplein op de Grote Markt opent zondag om 13.30 uur en een uurtje later begint de show met een optreden van The Peatles. 

wereldrecord

Als Sinterklaas dan op het podium verschijnt, zal hij samen met de aanwezige kinderen sinterklaasliedjes zingen. De liedjesteksten zijn gebundeld in een boekje dat gratis wordt bedeeld. En dat gebeurt niet zomaar: het is de bedoeling dat Sinterklaas, samen met alle kinderen én volwassenen het wereldrecord sinterklaasliedjeszingen vestigt. Inschrijven kan via de website sinterklaaszingt.be. Wie ingeschreven is, krijgt een polsbandje en toegang tot het plein. Op die manier weet de organisatie precies hoeveel mensen er meezingen. Wie twijfelt over zijn of haar zangkunsten hoeft niet te treuren: vals zingen is toegelaten. De opbrengst van de recordpoging gaat naar vzw De Springplank.

Het sinterklaasfeest krijgt nog een leuke stunt: rond 16.30 uur zal Klimpiet in een 65 meter hoge mast klauteren. Daarna vertrekt Sinterklaas de Grote Markt en rijdt hij in optocht naar zijn Huis van de Sint in de Stationsstraat.  Net zoals de voorbije jaren is het Huis van de Sint te bezoeken. Dat kan dit jaar van 12 november tot 6 december.

ganzenbord

Voor de gelegenheid heeft het Sint-Nicolaasgezelschap een groot sintspel bedacht, zeg maar een soort ganzenbord in de stad. Het spel start aan het stadhuis en eindigt aan het Huis van de Sint. (mb)

info:  sinterklaaszingt.be, stadvandesint.be

 

Lees ook:

Sinterklaas in Waasland Shopping Center

SINT-NIKLAAS. Nu Sinterklaas in zijn stad is aangekomen, mag een bezoek aan het Waasland Shopping Center niet ontbreken. Vanmiddag, woensdag 15 november, om 14 uur maakt de Sint en z’n Zwarte Pieten een...

Bezoek Huis van de Sint en Sint in de Piste

SINT-NIKLAAS. De komende weken speelt Sinterklaas de hoofdrol in het openbaar leven van Sint-Niklaas. Zondag 12 november opent, na de aankomst van Sinterklaas, het Huis van de Sint. Ook Sint in de...