Subsidie voor veilige bedrijventerreinen

SINT-NIKLAAS/TEMSE. De bedrijven in de TTS-zone en industrieparken kregen de voorbije jaren regelmatig te maken met inbraken, vandalisme en andere vormen van overlast. In Sint-Niklaas krijgt de nieuwe vereniging BEPASIN 12.000 euro om de bedrijfsterreinen te beveiligen, in Temse krijgt de TTS-zone 20.000 euro.

De splinternieuwe vereniging van bedrijvenparken Sint-Niklaas (BEPASIN) krijgt financiële steun van Philippe Muyters voor veiligheidsscreening. Samen met de stad en de politie komt er een integrale screening op Industriepark Noord en Oostjachtpark op het vlak van beveiliging. Het project krijgt daarvoor 12.000 euro subsidie. "De bedoeling is om alle veiligheidsmaatregelen  (camera’s, privébewaking en toegangscontrole) te inventariseren, te kijken waar er nog gaten zijn in de veiligheid en te bekijken hoe we door samen te werken de veiligheid op onze industrieterreinen te kunnen verhogen.", zegt schepen Carl Hanssens (NVA). Bij de lancering van BEPASIN gaf voorzitter Joris Thijs, CEO van Confiserie Thijs, al aan dat veiligheid een van de aanleidingen was voor de oprichting van de bedrijvenvereniging.

Ook de Ondernemingsclub TTS krijgt Vlaamse subsidies voor de beveiliging van het 216 ha grote bedrijventerrein. Hiervoor heeft Vlaams minister Philippe Muyters 20.000 euro vrijgemaakt. (mb)

 

Lees ook:

Subsidie voor dakrenovatie en zonnepanelen ‘t Ey

SINT-NIKLAAS. Muziekclub ‘t Ey uit Belsele heeft het dak van haar gebouw vernieuwd en van de gelegenheid gebruik gemaakt om zonnepanelen te installeren. Ook op het dak van cultuurzaal De Kouter zijn...